Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIJAVA

Ojadila invalide za 2,5 miliona!

Autor: P. Vujanac | 30.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bivša predsednica i sekretarka valjevskog Udruženja invalida rada ojadile su oko 50 članova tog udruženja, mahom penzionera, za 2,5 miliona dinara, koliko su ti Valjevci dali za kupovinu zimnice, ogrevnog drveta i uglja, koje nikada nisu dobili!

Ostali bez grejanja,  zimnice i para: Penzioneri iz Udruženja invalida

Ostali bez grejanja, zimnice i para: Penzioneri iz Udruženja invalida

Policija je protiv bivše predsednice Mirjana J. i sekretarke Jasmine M. podnela krivične prijave zbog pronevere i zloupotrebe službenog položaja, s obzirom na to da su novac članova udruženja, umesto da ga uplate na račun dobavljača zimnice i ogreva, prisvajale za sebe.


Opelješili i banke

Valjevsko Udruženje invalida rada policija je već češljala početkom prošle godine, kada je otkrivena prevara šest banaka u koju je bilo uključeno čak 16 osoba, protiv kojih su podnete krivične prijave. Tada su Jasmina M. i Radojka A. osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave s obzirom na to da su za 13 Valjevaca overavale i potpisivale fiktivnu dokumentaciju o njihovom navodnom zaposlenju u Udruženju. Posle su oni, na osnovu toga, uzimali kredite koje nikada nisu vratili, pa su valjevske ekspoziture banaka Cepter, Laiki, Univerzal, Alfa i Oportjuniti, kao i filijala Hipo-Alpe Adrija banke u Beogradu, oštećene za oko šest miliona dinara i 118.000 švajcarskih franaka!

- Očajan sam! Dve godine sam odvajao od mojih 16.000 dinara penzije da kupim ugalj. Verovao sam da je to preko Udruženja invalida sigurno, da su to odgovorni ljudi, a one su me prošle godine slagale da u “Kolubari” nema uglja i da će isporuka biti prebačena za ovu zimu. U stvari su novac strpale u džep - ogorčen je penzioner S. M. (75).

Kako pretpostavlja novopostavljeni predsednik Udruženja invalida rada Dragan Tadić, pronevere su na ovaj način trajale poslednjih pet godina!
- Svi članovi koji su oštećeni biće obeštećeni u narednom periodu.
Rudnik iz Vreoca već je na stovarište poslao humanitarnu pomoć za nekolicinu najugroženijih koji su platili, a nisu dobili ugalj, dok će šteta ostalima biti nadoknađena sudskim putem - kaže Tadić i dodaje da Udruženje, po zakonu, može da bude samo posrednik u prodaji, jer nije registrovano za promet i direktnu prodaju.

- Najčistije je da sami članovi obave kupovinu, kreditom ili administrativnom zabranom na penziju, jer nam je ovaj slučaj naneo veliku štetu i članstvo se osulo - kaže Tadić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP