Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA HAPŠENJA

Ojadili firmu za 34 miliona €!

Autor: S. Vojinović | 12.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Sektorom poreske policije juče je uhapsila Mladen Gazikalovića, vlasnika i direktora privrednih društava „Bg pharm“, “MG Remedy group“, „Ackrobiotica“ i Zdravstvena ustanova - Apoteka „Higija farm“ sa sedištem u Beogradu, zatim bivšeg pomoćnika generalnog direktora „Galenike“ Dragana Šebreka (55) iz Zemuna i zamenicu direktora privrednog društva „Bg pharm“ Milicu Mirković (42) iz Beograda.

Od maja u zatvoru:  Nenad Ognjenović

Od maja u zatvoru: Nenad Ognjenović | Foto: Nebojša Marković

Krivičnom prijavom će biti
obuhvaćen i Nenad Ognjenović, bivši direktor „Galenike” koji se odranije nalazi u pritvoru

Iza rešetaka su još i direktorka privrednog društva „MG Remedy group“ Dragana Šutić (41) iz Beograda i odgovorno lice u preduzeću Zdravstvena ustanova - Apoteka „Higija farm“ Miroslav Jović (54). Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši direktor „Galenike“ koji se od ranije nalazi u pritvoru Nenad Ognjenović (59) iz Beograda.


Ognjenović već četiri
meseca iza rešetaka!

Radna grupa UKP je krajem januara preuzela je istragu o zloupotrebama u “Galenici”, koja je u tom trenutku imala dugove od 180 miliona evra. U maju je uhapšeno osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju “Galenike”. Pored osam tada uhapšenih, među kojima je i bivši direktor “Galenike” Nenad Ognjenović, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i bivši generalni direktor “Velefarm” holding kompanije Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić, pod čijem kontrolom su poslovala preduzeća u okviru “Habit grupe”.

Oni se terete da su za tri godine „Galeniku“ oštetili za 34 miliona evra! Kako saznajemo, svi su uhapšeni kod kuće, a tokom akcije policija je izvršila pretres ne samo njihovih stanova, već i stanova rodbine, ali i prijatelja.

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši generalni direktor “Galenika AD” Nenad Ognjenović, koji je od ranije u pritvoru. Gazikalović, Mirković, Šutić i Jović su od 2008. do 2011. godine, posle prijema robe iz “Galenike” istu prodavali kupcima - zdravstvenim i apotekarskim ustanovama, a novac dobijen od prodaje nisu plaćali “Galenici”.
Na taj način, firmama za koje su radili pribavili su korist od oko 34 miliona evra, za koliko je oštećena “Galenika”. Istražni organi sumnjaju i da je dodatna šteta za “Galeniku” nastala zbog toga što se obavezala da vraća dugove “BG farma”.

U akciji su uhapšeni  Mladen Gazikalović,  Dragan Šebrek,  Milica Mirković,  Dragana  Šutić i Miroslav Jović

U akciji su uhapšeni Mladen Gazikalović, Dragan Šebrek, Milica Mirković, Dragana Šutić i Miroslav Jović | Foto: Oliver Bunić

Kada su menice “BG farma” stizale na naplatu, banke su skidale novac sa “Galenikinih” računa jer na računima Gazikalovićeve kompanije nije bilo sredstava. Osumnjičeni su privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Njihovo saslušanje je trajalo do kasno u noć.

Dačić: Istraga se proširuje?!

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da su privođenja u aferi “Galenika” nastavak akcije vezane za tu fabriku lekova i da će istraga biti proširena ukoliko bude elemenata za to. Dačić je, odgovarajući na pitanje da li se jučerašnjim privođenjima zatvara slučaj “Galenika”, rekao da je za njega važno da se taj predmet uradi temeljno, kako neko ne bi rekao da nije temeljno rađen, jer su u pitanju ljudi koji su na pozicijama bili u ime neke stranke.
- Na ovom primeru smo pokazali da nema mesta zaštićenima u smislu pripadnosti nekoj partiji - kazao je Dačić, dodajući da policija istrage vodi bez obzira na to iz koje političke opcije neko dolazi i koja osoba je u pitanju, odnosno da je važno samo šta je u pitanju - da li postoji krivica.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 12.09.2013 08:49h

    34 miliona evra ne mogu da se ukradu za jedan dan. Pa koliko treba da prođe dok to izađe na videlo. Treba da odgovara onaj koji je do sada sve to zataškavao. REDOM.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP