Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA POTERNICE ZA MILETOM RADIŠIĆEM

Ojadio "Bosku", pa pobegao u Beograd

Autor: Beta | 17.03.2015 - 13:17:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da MUP RS nije dobio zahtev za raspisivanje medjunarodne poternice za banjalučkim biznismenom Miletom Radišićem, koji je pobegao u Beograd da ne bi otišao na izdržavanje zatvorske kazne.

Radišić

Radišić | Foto: Screenshot "Youtube"

MUP RS će na zahtev nadležnih pravosudnih institucija i po medjunarodnoj poternici preduzeti sve neophodne aktivnosti na njegovom pronalaženju, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.
Kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić trebalo je 11. marta da se javi na izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne za privredni kriminal, ali je on Sudskoj policiji RS javio da se nalazi u Beogradu i da se neće vratiti u BiH sve dok sud u Banjaluci ne razmotri njegov novi zahtev da mu se dodatno odloži odlazak u zatvor.
Ministar policije RS novinarima je još potvrdio da ima zvaničnu informaciju da je "nestao" originalni ugovor o privatizaciji Robne kuće "Boska", ali da postoji nekoliko overenih kopija.
"To neće biti nikakav problem za istrage ukoliko budu potrebne", kazao je Lukač.
Banjalučki mediji nedavno su objavili da je "nestao" ugovor o privatizaciji Robne kuće "Boska", koji su 2008. godine potpisali tadašnji i sadašnji ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković i predstavnik beogradskog Konzorcijuma "Delta-Zekstra" Dragan Đurić.
Transparensi internešnel BiH (TI iH) je ranije saopštio da je 28. januara ove godine dobio spor protiv Ministarstva trgovine i turizma RS na sudu zbog nedostavljanja ugovora o privatizaciji "Boske" i pozivanja na zaštitu poverljivih informacija bez sprovodjenja testa javnog interesa.
"Okružni sud u Banjaluci je tada naložio Ministarstvu da u roku od 30 dana postupi po žalbi TI BiH, ali Ministarstvo se još nije oglasilo", navodi TI BiH.
Objašnjenje da je ugovor navodno nestao, jasan je pokušaj Ministarstva da izbegne postupanje po nalogu suda i sakrije informacije o privatizaciji "Boske" od očiju javnosti, dodaje se u saopštenju.
U medjuvremenu se na internetu pojavio primerak ugovora, na osnovu kojeg se može zaključiti da beogradski Konzorcijum nije ispoštovao obaveze iz privatizacionog ugovora RK "Boska".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP