Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: MIOMIR MIHAJLOVIĆ

Oklagijom ubio majku i okadio je tamjanom!

Autor: Branko Janačković | 20.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Psihijatrijski bolesnik Miomir Mihajlović (48) iz Niša počinio je u decembru 2012. jedan od najgrozomornijih zločina u gradu na Nišavi.

Rođaci  čiste krv  s tepiha

Rođaci čiste krv s tepiha | Foto: B. Janačković

Poremećeni verski fanatik udarcma oklagije najpre je razbio lobanju majci Stanislavi (75), a potom je tri dana njeno telo čuvao na stočiću u dnevnoj sobi, kadio je tamjanom i držao joj neku vrstu svog opela!

Miomir  Mihajlović

Miomir Mihajlović | Foto: B. Janačković

Pušten 2008. „u poboljšanom stanju“


U specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, odmah nakon zločina saznali smo da je Miomir lečen od svoje 21 godine devet puta na Klinici za psihijatriju i posle toga još čak 11 puta u ovoj bolnici.
- On je dovođen u pratnji policije, a otpušten je iz bolnice poslednji put 2008. u poboljšanom stanju i više nije priman. Uvek su dominirali neprijateljski sadržaji prema majci, od kojih bi se distancirao posle terapije. Dok mu je otac bio živ, on ga je redovno dovodio na kontrole.

Zločin su otkrili ćerka i zet nesrećne žene, koji su posumnjali na najgore pošto se nije javljala na telefon tri dana. Kada su videli spolja da je stan zamračen, odmah su znali da nešto nije u redu, pa su obavestili policiju. Tako se mirno prohladno veče 6. decembra 2012. pretvorilo u neslućenu dramu!
Kada je policija došla do stana, Miomir je odvrnuo ventil na plinskoj boci koju je stavio kraj ulaznih vrata u nameri da sve digne u vazduh! Policija ga je savladala i sprečila veću tragediju, ali ih je u stanu je sačekala scena kao iz horor filmova: telo nesrećna starice sa smrskanom lobanjom bilo je na stočiću u dnevnoj sobi. Podignuta slušalica na telefonu govori da je verovatno pokušala da pozove pomoć pre nego što ju je sin usmrtio udarajući je oklagijom po glavi.

Psihički poremećeni čovek koji je u februaru 2010. šokirao javnost kada je u napadu rastrojstva sebi nožem odsekao penis ispričao je nakon hapšenja da ga je majka navodno napala i da se on samo „branio“. Na mestu na kojem je zverskim udarcima po glavi usmrćena nesrećna žena ostala je velika lokva zgrušane krvi, dok je ceo stan natopljen teškim, lepljivim mirisom tamjana i smrti.

Još u ulazu zgrade otkriveni su krstovi koje je Miomir crtao po zidovima sa iščašenim verskim porukama, dok je ispred ulaznih vrata u svoj stan velikim slovima zapisao: „Bogorodica je zakon“. No, ono što je policiju i istražitelje ostavilo bez teksta bila je njegova soba, koju je pretvorio u neku vrstu svetilišta u skladu sa svojim poremećenim psihičkim stanjem. Više desetina ikona bilo je zapljeno svuda po zidovima, krevetima, na televozoru, na ormarima... Opsednutost Bogorodicom išla je do te mere da je na ikone svetice dolepljivao svoje slike, dok je po zidovima ispisivao svakojake iskrivljene verske poruke i pesme...

„Sve na kolena kleče carevi nebeski. Uvek Miomir bio i ostao Srbin i biću vavjek“, napisao je na jednom od zidova.
Desetine ikona isečene iz novina i kalendara držao je ispod jastuka, a u ormaru malu sekiricu. Odmah pored krevera nađeni su kandilo i crkvene sveće, koje je očigledno palio u okviru svojih obreda. Posle monstruoznog ubistva ceo stan je zamračio, a vrata terasa i prozore blokirao.

Od stočiča napravio  oltar za majku

Od stočiča napravio oltar za majku | Foto: B. Janačković

„Majka moje supruge se nije javljala tri dana, a videli smo spolja da je ceo stan zamračen, pa smo posumnjali da nešto nije u redu. Pozvali smo policiju i došli do stana i onda videli šta se desilo. Možda on i nije kriv onoliko koliko su krive institucije. On je ovakav bio od 1985. Kada je uzimao terapiju, bio je miran, kada je odbijao lekove, postajao je agresivan. Majku je tukao i maltretirao je. Bio je više puta na lečenju u psihijatrijskoj bolnici, ali je jasno da posle onog što je sebi uradio 2009. nije smeo da izađe više odatle. Zakazale su institucije - ispričao nam je tada zet ubijene žene Milutin Stoiljković.
Miomir je prebačen u psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

Odsekao sebi penis


Miomir je u februaru 2009. sebi odsekao penis nožem, a zatim ga bacio u WC šolju i povukao vodu!
- On je oboleo još sa 20 godina i nekoliko puta bio je u bolnici. Godinama me je maltretirao ali se posle očeve smrti, pre tri godine, primirio jer se plašio da će ponovo u bolnicu ako umrem - ispričala je Stanislava novinarima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP