Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA FIRME U STEČAJU

Oko 13.000 radnika dobija otpremnine

Autor: Tanjug | 03.07.2015 - 10:09:00h | Komentara: 0

Oko 13.000 ljudi iz preduzeća koja odlaze u stečaj i koja treba da se privatizuju dobiće otpremnine i za njih je izdvojeno oko 3,5 milijardi dinara, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Firma u stečaju

Firma u stečaju | Foto: Olvier Bunić

Država je taj novac opredelila iz budžeta za ovu godinu i nema potrebe za rebalans budžeta zbog toga, rekao je Stevanović za RTS.
Zaposlenima će biti obezbeđen socijalni program, a ostali koji ostaju u tim preduzećima moći će da nađu svoje mesto i šansu i kod novog vlasnika tih preduzeća, rekao je Stevanović.
On je podsetio da će svi radnici, kao i bivši zaposleni u predećima koja odlaze u stečaj u 2015. imati pravo na povezivanje radog staža.
Pravo na povezivanje radnog staža imaće takođe svi zaposleni iz preduzeća u procesu privatizacije i onih koja odlaze u stečaj, koji su stekli uslov za penziju, a ne mogu da ostvare to pravo jer im u nekom periodu nije plaćan radni staž, najavio je Stevanović.
Govoreći o situaciji u preduzećima u restrukturiranju, on je naveo da je otvoreno 13 predstečajnih postupaka koji uvode preduzeća u stečaj i najavio da očekuje da će poverioci početi da pokreću stečaj i u preostalim 30-ak preduzeća.
Stevanović je istakao da mali broj tih preduzeća nije blokiran.
Od ukupno 43 preduzeća, kako je naveo, najviše pet njih nije blokirano, odnosno ta preduzeća nisu uspela da pribave dokumentaciju i nisu stekla uslove za objaljivanje javnog poziva za proces privatizacije i moraće da idu u stečaj.
Prema njegovim rečima, do sada je 16 preduzeća dostavilo novu procenu vrednosti kompanije i za njih se već sledeće nedelje očekuje da će biti objavljeni javni pozivi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP