Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO I PIO SE DOGOVORILI

Olakšanje za vojne penzionere!

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 18:09:00h | Komentara: 0

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) odrediće osobu za kontakt koja će zainteresovana profesionalna vojna lica informisati o proceduri za ostvarivanje prava na penziju i pomagati kako bi se ubrzala pocedura, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije pripreme za paradu

Vojska Srbije

Na sastanku predstavnika pomenutog i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja razmatralo se kako da se ubrza procedura utvrdjivanja prava na penziju i da se brže donesu rešenja o penzionisanju lica kojima je prestala profesionalna vojna služba.

- Na razgovorima, koje je inicirao ministar odbrane Bratislav Gašić, dogovoreno je da Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje odredi osobu za kontakt koja će zainteresovana lica informisati o proceduri i pomagati u postupku kompletiranja dokumentacije za ostvarivanje prava na penziju - piše u saopštenju.

Zaključeno je, dodaje se, da će se nastaviti zajednički rad na reševanju problema vojnih penzionera, a na predlog Ministarstva odbrane Fond PIO će odrediti osobu za kontakt koja će licima kojima je prestala profesionalna vojna služba pružati informacije i pomagati u postupku kompletiranja dokumentacije za ostvarivanje prava na penziju.

Jedan od zaključaka je i preporuka da se lica, koja su zaposlena u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, obrate u godini u kojoj ispunjavaju uslove za penziju, nadležnoj filijali Fonda PIO kako bi pribavili uverenja, odnosno listinge o stažu i zaradi, i kako bi proverili podatke o plaćenim doprinosima, navedeno je u saopštenju.

Takođe, piše još u saopštenju, vojnim osiguranicima je predloženo i da u najbližoj filijali Fonda PIO preuzmu PIN zbog provere svojih podataka o stažu i zaradi putem interneta.

Učesnici razgovora, državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević i pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević, dogovorili su i intenziviranje komunikacije i nove sastanke kojim bi bilo nastavljeno rešavanje pomenutog problema.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP