Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I ONI POMAŽU

Olakšice banaka za klijente iz područja ugroženih poplavom

Autor: 24sata.rs | 22.05.2014 - 14:30:00h | Komentara: 0

Banke u Srbiji građanima i privredi sa poplavljenih područja omogućiće olakšice i prilikom otplate obaveza. Dosad su to najavile Inteza, Rajfajzen, Eurobanka, Kredi agrikol...

Građani će moći da se zaduže koliko im banka dozvoli

Ilustracija | Foto: Željko Šafar

Eurobank upravo implementira kroz sistem nekoliko posebnih olakšica za sve klijente iz ugroženih područja, a koji se odnose na keš, stambene i refinansirajuće kredite, kreditne kartice, kredite za preduzeća.
- Svakom klijentu će se pristupiti pojedinačno, i na taj način u dogovoru sa njima olakšati prilikom otplate - objašnjavaju u Eurobanci.
U Kredi agrikol ističu da su svojim klijentima sa poplavom ugroženih područja stavili moratorijum na kredite i to u periodu od tri do šest meseci.
- Praktično to znači da građani koji su klijenti banke i sa prebivalištem na poplavama najugroženijim područjima narednih meseci neće imati obavezu plaćanja svojih dospelih mesečnih rata po gotovinskim, potrošačkim, auto i stambenim kreditima, naravno bez obračunavanja ikakve kamate za taj period. Imajući u vidu težinu situacije u kojoj se naši sugrađani nalaze, probali smo da im sa svoje strane nekako olakšamo situaciju, i u narednom periodu omogućimo da svoje finansije prvenstveno usmere na saniranje štete nastale u njihovim domaćinstvima - kaže Svetozar Šijačić, član izvršnog odbora Kredi agrikol banke.
U ovoj banci kažu da je to samo prvi korak u pružanju podrške građanima Srbije i da će uskoro izaći i sa specijalnom ponudom za klijente sa najugroženijih područja kako bi im omogućili da što pre svoj život vrate u normalne tokove - ukazuje Šijačić.
Sosijete ženeral banka priprema model da olakša otplatu kredita klijentima sa područja pogođenih poplavama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP