Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK TOMISLAV NIKOLIĆ SE OPET IZBLAMIRAO

Omašio rodno selo Miloša Obrenovića!

Autor: E. A. | 25.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Predsednik Tomislav Nikolić, iako uskoro ulazi u četvrtu godinu mandata, i dalje nastavlja da se blamira u javnosti! On je na velikoj svečanosti otkrivanja spomenika knezu Milošu Obrenoviću u Požegi pogrešno pročitao naziv rodnog sela ovog velikana, pa je, po Nikoliću, srpski vladar rođen u nepostojećoj Velikoj Dobrinji, umesto u Gornjoj Dobrinji.

Predsednik Tomislav Nikolić se opet izblamirao

Predsednik Tomislav Nikolić se opet izblamirao | Foto: Tanjug

- Zato i ovaj spomenik, koji na dan jubileja dva veka takovskog ustanka i Dana Vojske Srbije poklanjamo Požegi i Srbiji, najviše pripada ovom gradu i ovom trgu. Ne samo zato što je knez Miloš rođen u Velikoj Dobrinji, koja pripada vašoj opštini, već zato što je sam smislio izgled trga, razvoj Požege kao primer moderne urbane ideje, napredne za svoje doba... - rekao je predsednik u četvrtak, dekoncentrisano čitajući svoj svečani govor pred okupljenima koji nisu reagovali na ovaj lapsus.


„Krivac“ za najnoviji Nikolićev gaf mogle bi biti zatamnjene naočare sa kojima se prvi put pojavio u javnosti baš za osunčanom govornicom u Požegi. Novi imidž mu je, umesto lakšeg čitanja pod jakim sunčevim zracima, doneo samo nove nevolje i još jednu recku na listi blamaža koje je dosad priredio zajedno sa svojim osobljem.
Možda još veću koncentraciju, pre svega zbog jezičke barijere, zahtevale su i jučerašnje državničke obaveze šefa srpske države koji se u Jerevanu, na početku obeležavanja 100. godišnjice masakra nad Jermenima, našao rame uz rame sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom! Nikolić je rekao da ta tragedija opominje sve i da Srbija zbog svojih žrtava može odlično da razume jermensko stradanje.

- Došao sam u Jerevan da se u ime srpskog naroda i u ime države Srbije poklonim žrtvama strašne tragedije jermenskog naroda tokom Prvog svetskog rata u 20. veku. Ako iko može da razume i oseti nesreću biblijskih razmera koja se 1915. godine obrušila na Jermene u Osmanskom carstvu, kao i njene trajne i nezalečive posledice, onda je to srpski narod, onda je to Srbija - poručio je on... Ivana Kljajić
 

Tomine najveće blamaže


- Bajčetina: Među najveće blamaže predsednika svakako spadaju brojne zabrane uvedene u njegovoj Bajčetini kraj Kragujevca: od fotografisanja sela do pokušaja da se zabrani preletanje aviona zbog buke i bezbednosti.


- Andrićev venac: Predsednikovi saradnici tražili su pre dve godine da se izgradi još jedan put za automobile do Predsedništva, i to prekopavanjem Pionirskog parka. Zbog medijske buke oko toga, odustali su od te zamisli.


- Fondacija: humanitarna organizacija Nikolićeve supruge osnovana je sa sedištem u Predsedništvu i tek na pritisak javnosti Dragica Nikolić preselila je svoje „čedo“ na privatnu adresu porodice Nikolić. Predsednik je nemušto objašnjavao i sasvim zamagljenu strukturu donacija koje su prošle kroz ovu privatnu organizaciju.


- Njujork: Na zasedanje Generalne skupštine UN septembra 2014. predsednik je poveo suprugu i dvadesetak osoba, među kojima su bili službenici Fondacije „Dragica Nikolić“, ali i rodbina.


- Prva dama: Nikolićeva žena pokušala je da uvede instituciju „supruga predsednika“, koju nijedan naš zakon ne poznaje, pa je, uz logističku podršku Predsedništva, pokrenula istoimeni sajt i čak ga „ukrasila“ državnom zastavom, koju, po Ustavu, može da upotrebljava jedino šef države. Posle pisanja „Alo!“, zastava je uklonjena.


- Avion: Predsednikovi savetnici uhvaćeni su u laži posle skandala sa otkazivanjem posete papi Franji. Uprkos drami u avionu, koju su po medijima plasirali saradnici Nikolića, ispostavilo se da se „falkon“, usred leta, vratio u Beograd zbog prosute kafe, a ne zbog dramatičnog kvara na motoru, kako su to oni predstavili.

Poslednji komentari
  • olja Vreme: 26.04.2015 08:02h

    taj ocigledno nije zavrsio ni osnovnu skolu !

  • tanja Vreme: 26.04.2015 17:21h

    Zašto ste u nabrajanju alpinistkinja izostavili Radmilu Krgović iz Crne Gore. Na fotografiji se nalazi u prvom redu u sredini

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP