Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U DOMU STRADALOG PILOTA

Omer je bio heroj ogromnog srca

Autor: N. Travica | 14.03.2015 - 15:41:00h | Komentara: 5

Omer Mehić, pilot koji je poginuo u helikopterskoj nesreći, živeo je za druge i za svoju porodicu. Ovaj skromni čovek ničim nije odavao da je jedan od najboljih pilota koga je Srbija imala.

Zgrada u kojoj je stanovao pokojni pilot Omer Mehić

Zgrada u kojoj je stanovao pokojni pilot Omer Mehić | Foto: N. Travica

U porodici Mehić u novosadskom Bulevaru vojvode Stepe muk. Rođaci, prijatelji i kolege dolaze da podele neopisivu bol i tugu sa Omerovom suprugom Slavicom i dvojicom sinova Davidom i Denisom.

Za stradalog pilota kažu da je bio heroj i da je interes drugih uvek stavljao na prvo mesto.

Svoje interese nikada u životu nije gledao, jednom rečju  živeo je za druge.

Sahrana u Novom Sadu

Sahrana stradalog pilota biće obavljena u ponedeljak ili utorak na Novosadskom Novom groblju, nakon što stignu rezultati obdukcije koja će biti urađena na VMA u Beogradu.

Prvi komšija Omerovića Bojan Ognjanovac za "Alo!" je rekao da je Omera video pre dva dana, da je pilot bio veliki čovek koji nikada nije isticao da je prvi među najboljima:

- Bio je to normalan i skroman čovek. Kada bi se viđali pričao je o deci i o sportu. Posebno se ponosio starijim sinom Davidom koji je proglašen za najboljeg juniora među odbojkašima Srbije - priča Ognjanovac i dodaje da je stravična tragedija sve komšije ostavila bez reči.

Za Omera kaže da nikada kući nije dolazio u uniformi i ko ga nije lično poznavao nikada nije mogao ni da pretpostavi da je jedan od najboljih pilota Vojske Srbije.

Među ljudima koje smo zatekli u stanu Omerovića, na prvom spratu višespratnica u novosadskom Novom naselju, bio je i kolega koji je sa pokojnim pilotom proveo veći deo života.

- Bili smo drugari. Velki prijatelj je to bio! Znali smo se od 16. godine. Odrastao je u Bosni gde je i završio vazduhoplovnu gimnaziju. Nakon Mostara upisao je Vojnu akademiju u Zadru, a posle toga ceo radni vek je proveo služeći u Srbiji. Bio je pre svega heroj, ogromnog srca . Pored uniforme živeo je za svoju porodicu. Strašno je to što dva momka ostadoše bez oca kada im je on najpotrebniji - rekao je za "Alo!" Omerov "klasić" koji nije želeo da se predstavi.

Preživeo jedan pad helikoptera

Omer Mehić pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi, koja se završila padom helikoptera Gazela u jezero Rusanda maja 2008. godine.
Helikopter "Gazela" novosadske "Ciklonizacije" pao je u mulj jezera Rusanda, na kilometar od zgrada istoimene specijalne bolnice, u selu Melenci kod Zrenjanina.
Iz uništene letilice pilot Omer Mehić izvukao se sa lakšim povredama glave, dok je njegov saradnik i saputnik Dejan Lekić zadobio otvoreni prelom desne potkolenice.

Poslednji komentari
  • branislava Vreme: 14.03.2015 18:11h

    Bila mi je CAST sto sam poznavala ovog heroja. Pocivaj u miru. Saucesce porodici.

  • Marija Vreme: 14.03.2015 19:22h

    Evo i u dalekoj Kanadi gde sam trenutno kod svoje dece u poseti,placem SINE nas!Ovakva se tragedija mnogo teze dozivljava kad si daleko od svoje zemlje i boli do Neba!Neka Ti je vecna slava i hvala, dete nase, saucesce Tvojim najmilijima, saucesce Srbiji! Jedna tuzna majka iz daleke Kanade.

  • Aleksandar Vreme: 14.03.2015 20:14h

    Pocivaj u miru heroju. Saucesce porodici.

  • Jelena Vreme: 14.03.2015 23:32h

    Tugo moja

  • Beba Vreme: 15.03.2015 01:28h

    Tuga.... Saucesce porodici. Pocivaj u miru. Neka te andjeli cuvaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP