Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLICIJA SASLUŠALA GORANA KERKEZA ZBOG PRETNJI PREMIJERU

On bi da ubije Vučića!

Autor: S. Vojinović/J. Petrović | 26.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 11

Pretnje smrću premijeru Aleksandru Vučiću uputio je Srbin iz Salcburga Goran Kerkez (43), i on je danas tim povodom saslušan u tamošnjoj policiji, saznaje "Alo!". Kerkez, koji inače ima austrijsko državljanstvo, nije pretio samo Vučiću, već je zatražio i da se "likvidiraju svi novinari u Srbiji", uključujući i nas iz "Alo!" novina!

Sajber „junačina“: Goran Kerkez

Sajber „junačina“: Goran Kerkez

Goran Kerkez (43) saslušan je u austrijskoj policiji zbog pretnji smrću premijeru Aleksandru Vučiću, nakon čega je protiv njega podignuta krivična prijava za delo opasna pretnja, saznaje Alo.rs.

Prema našim informacijama, on je sam došao u prostorije austrijske policije, gde je saslušavan nekoliko sati, posle čega je protiv njega podneta krivična prijava.

Kerkez je na svom profilu na Fejsbuku, osim Vučiću, likvidacijom pretio i novinarima.

- Da se pod hitno izvrši genocid nad novinarima u Srbiji, jer uspešno godinama kriju istinu o zločinu protiv mira, zajedno sa svim srbskim političarima pozicije i opozicije - napisao je Kerkez na svom Fejsbuk profilu, preko kojeg je prethodnih dana i delio saopštenja fantomske organizacije „Crna ruka“.


Kerkez je u žižu javnosti dospeo pre nekoliko dana, kada je na svom Fejsbuk profilu objavio da „Crna ruka Srbija“ organizuje javni lov na premijera Aleksandra Vučića, koji je, kako navode, pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči. U navedenom postu se objašnjava da je premijer „naručio“ hapšenje Počuče, zbog čega su se „Srbske patriote“ okupile u organizaciju „Crna ruka Srbija“ i objavile „javni lov“ na Vučića.

Meta psihopate:  Premijer Vučić

Meta psihopate: Premijer Vučić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović


Odmah nakon objavljivanja pretnji likvidacijom, Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije započelo je istragu, a naše službe su od kolega iz Austrije zatražile informacije o Kerkezu. „Alo!“ je ekskluzivno došao do dokumenta koji je sačinila policija u Salcburgu. Iz njega se može videti da je Kerkez rođen 1971. godine u Banjaluci, da živi u Salcburgu, da nema stalan posao, da je austrijsko državljanstvo dobio u decembru 2002. godine, da su mu mesečni prihodi 690 evra, da ima sina...

Kerkez za vreme  rata emigrirao u Austriju i nema stalan posao

Kerkez za vreme rata emigrirao u Austriju i nema stalan posao


- Saznali smo još da je tokom rata na prostoru bivše SFRJ otišao u Austriju. MUP i BIA, koji su identifikovali Kerkeza, zatražili su službenim putem da on bude ispitan u Austriji povodom pretnji koje je objavio na svom profilu. Istražujemo da li u Srbiji zaista postoji „Crna ruka Srbija“ i ko su njeni članovi. Takođe, ispitujemo i eventualnu povezanost Kerkeza sa Počučom - kaže za „Alo!“ izvor iz naših službi.

Inače, Goran Kerkez je krajem 2012. godine Tužilaštvu u Banjaluci podneo krivičnu prijavu protiv nekoliko lica, među kojima je i Milorad Dodik, zbog „prikrivanja istine zbog zločina protiv mira“. Iz njegovog profila može se videti da je često odlazio na Kosovo.
Juče smo pokušali da dobijemo komentar od Kerkeza, ali se on nije javljao na telefon poznat redakciji.

Radomir Počuča

Radomir Počuča | Foto: Fejsbuk

Počuča: Dačić mi je obećao pomoć za sina


Milan Počuča, otac poznatog voditelja i bivšeg portparola Protivterorističke jedinice Radomira Počuče (45), nada se da će uskoro dobiti dobre vesti iz Ukrajine, gde su njegovog sina uhapsile vođe srpskog puka pri Ministarstvu odbrane samoproklamovane Donjecke narodne republike (DNR).
- Da su hteli da ga ubiju, uradili bi, valjda, to sada. Mislim da su najkritičniji dani prošli. Nadam se da će Ivica Dačić, ministar inostranih poslova, uraditi sve. Odgovorio mi je na poruku, rekavši da će učiniti sve što je u njegovoj moći. Meni preostaje samo da se nadam i čekam. Niko me dosad nije zvao iz Ukrajine niti sam se čuo sa sinom - kaže u izjavi za „Alo!“ Milan Počuča. Srpski dobrovoljac u Ukrajini Dejan Berić pretio je Počuči streljanjem, zato što je, navodno, planirao ubistvo dvojice Srba. J. P.

Poslednji komentari
  • Pera Vreme: 26.03.2015 17:15h

    Jos jedan srbski "patriota" koji gusla iz EU. Ali ne odbija njihove pare. Naravno nosi majicu "Necu u Evropu", ali zivi u Austriji i ne pada mu napamet da zivi na Balkanu. Ali ne zaboravlja da nam otezava integraciju u EU - sto vise moze. Ono sto je dovoljno dobro za njega, nije za nas.

  • Драгомир Vreme: 26.03.2015 19:02h

    Прекодринска заврзлама коју ми срби у Србији треба да трпимо?А трпимо ускоро ће бити ЦЕО ВЕК!

  • Pantelejmon Vreme: 26.03.2015 20:34h

    cekajte malo ..neznam ko je ovaj Čovek ali on treba da odgovara za pretnje a ne za atentat jer atentata nije ni bilo tako da se ogranicimo na osudu koju ce izvrsiti pravosudni organi za pretnje po zakonu ..a sto se tice iznad komentara kao osporavanje ka EU , izvinite ali Srbija tamo nikad nece dospeti kao clanica ostalih drzava ...verujte mi ..i nikad nasa zemlja nece imati ni pola standarda te iste Eu ..vreme je da se okrenu drugim tržištima ...NATO organizacija bi da prikljuci Srbiju k sebi da bi nasa Deca ginula sutradan ako počne veliki rat ...pa zar vam nije dosta Sremskog Fronta zar nista narode niste naucili ...prvu priliku koju docekam cu otici sa svojom familijom sto pre iako sam ovde ostavio 28 god staza i dalje radim jer sto se tice ekonomske situacije nije dobra ni zakoga e zato cu preko da zaradim za normalan zivot ...a ne da mi ovde neko propagira eu zakone a plata 18 hiljada pa izvinite i Moje Dete je Čovek koji ima pravo na normalan zivot ...

  • Maki BG Vreme: 26.03.2015 23:37h

    Jos jedan "patrijota",laznjak,koji zivi u Austriji,a uredno nosi maicu da "nece u evropu"..verovatno misli da je Evropa u Avganistanu..sramota od ovakvih likova

  • Ivan Vreme: 27.03.2015 00:19h

    Neće u Evropu a šljaka u Austriji i odande filozofira o Srbiji iako nikad nije živeo u njoj. Muka mi je od ovakvih patriota.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP