Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAMETNICA MALA

On je najpametnije dete na svetu!

Autor: Ekipa Alo! | 30.01.2013 - 00:52:00h | Komentara: 0

Britanac Šervin Šarabi koji ima svega tri godine ume da računa do 200 i pokaže bilo koju državu na karti i njenu zastavu. Zna sve planete sunčevog sistema i ceo sastav ljudskog tela. Njegov IQ iznosi 130!

Šervin Šarabi

Bitanac Šervin Šarabi (3) postao je jedan od najmlađih članova organizacije Mensa, koja okuplja najpametnije ljude sveta.

Dečak je prošao test inteligencije osvojivši 136 poena. Srednji prosek za odraslog čoveka je 100, a za posebno talentovane 130 poena.
Šervin već zna da računa do 200, može da pokaže bilo koju državu na karti i njenu zastavu, da nabroji sve delove tela, planete solarnog sistema...
Njegova majka tvrdi da ga uopšte ne zanima TV program za decu i da najradije gleda vesti. Kaže da su njegovo interesovanje za učenje zapazili kada je imao 18 meseci.

"Nikada ga nismo forsirali da uči, već je uvek sam nešto zapitkivao. Objašnjavam mu najbolje što mogu, ali sve češće moram da proverim i potražim ispravne odgovore", kaže njegova majka i dodaje da ona i suprug imaju solidno obrazovanje, ali ne mogu da odgovore baš na sva pitana trogodišnjeg sina.

Dečak je, kako je rekla njegova majka, počeo da govori sa 10 meseci, a sa 20 meseci je već bio u stanju da formira složene rečenice, prenosi Skaj Njuz (Sky News).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP