Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVETUJE SE ISELJENJE!

Opasan gas otkriven u nekoliko zgrada u Beogradu!

Autor: mondo.rs | 30.07.2014 - 12:24:00h | Komentara: 0

Nedozovoljeni gas fenol pronađen je na četiri lokacije u Beogradu. Savetovano iseljenje stanara u Ulici Mileve Marić Anštajn.

Gradski zavod za javno zdravlje otkrio je fenol i u Ulici prote Mateje, Radivoja Koraća i na dva objekta u Ulici Džona Kenedija, pišu “Novosti.“

Štetni gas je pronađen u materijalu oplatol, koji se koristio na četiri lokacije u gradu. Naselje Mileve Marić Ajnšatjn je samo jedno od njih.

- Prema našim saznanjima još četiri zgrade u Beogradu imaju isti problem. Izvođač radova na Novom Beogradu na objektu 1 je preduzeće „Koto“ iz Beograda, a na objektu 3 GDP "Branković“ iz Crne Trave. Oni su kupili oplatol čiji je proizvođač preduzeće „ekosekund“ iz Beograda, a koji se zvanično na svim atestima nalazi u prometu - kažu u Građevinskoj inspekciji Srbije.

Direkcija je zatražila od nadležnih institucija i inspekcija da utvrde gde je do sada korišćen oplatol preduzeća “Ekosekund“ i da nalože ispitivanja tih objekata. Kako ne bi došlo do ozbiljnijih posledica angažovana je i sanitarna, ekološka, tržišna i građevinska inspekcija, pišu "Novosti."

- Nakon pronađenog fenola potražićemo novog proizvođača ovog materijala. U našem je interesu da se sve sanira što pre - kaže Đorđe Tomić, pravni zastupnik firme “Koto“, jednog od izvođača radova u problematičnim zgradama.

Iz Instituta za merenje kvaliteta materijala kažu da je oplatol u njihovoj ustanovi meren poslednji put 2004. godine, ali da su ispitivane samo funkcionalne karakteristike materijala, a ne štetnost po zdravlje.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP