Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZNAJTE NAJLEPŠE DAME U MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Opasne lepotice! (FOTO)

Autor: Jelena Paunović | 15.06.2015 - 21:11:00h | Komentara: 5

Uspešne, lepe, pametne i vredne! Ove dame bi svako poželeo, ali one, bar za sada, pripadaju Ministarstvu unutrašnjih poslova. Iako nose titulu najlepših žena u policiji, uglas kažu da im lepota ne pomaže niti odmaže. Smatraju da uspešna žena može da bude i dobra majka i domaćica, a da je tajna samo u dobroj organizaciji.

upoznajte Najlepše dame u ministarstvu unutrašnjih poslova

Upoznajte najlepše dame u ministarstvu unutrašnjih poslova | Foto: Vladimir Živojinović

Kada je 80-ih godina počela da radi u policiji u Šapcu Violeta Kerkez (52), sada zaposlena u Upravi policije MUP-a, okolina je na njenu odluku gledala skeptično. Za više od tri decenije mnogo se toga promenilo i sada je za 8. mart kolege pitaju: „A šta ćemo mi našim ženama za 8. mart?!“.

Danijela  Krsmanović i Milena  Radivojević

Danijela Krsmanović i Milena Radivojević

Milena: Moj uspeh je manji
broj nesreća

- Zaposlena sam u Upravi saobraćajne policije već pet godina. Kada se na kraju godine svedu rezultati, ukoliko bude manje saobraćajnih nesreća nego prethodne, budem srećna i ponosna na svoj uspeh. Kada vidim da je bilo manje nastradalih znam da sam izabrala pravi poziv - kaže Milena Radivojević (30) iz Uprave saobraćajne policije Beograda.

- Ova uniforma je moj kostim. Kada izađem sa posla, ja sam žena kao i svaka druga. Nikada nisam dozvoljavala da me kolege štite niti čine bilo kakve privilegije, jer sam žensko. Srce mi je puno kada vidim koliko je mladih devojaka u policiji - za „Alo!“ priča Violeta, koja već 34. godine radi u MUP-u.


Kada je Violeta počela da radi, na svet je došla njena koleginica Danijela Krsmanović (34) sada zaposlena u Žandameriji.
- Stalno slušam oko sebe opaske: „Uvek žena nikada koleginica“. Na to se ne osvrćem, jer je najbitnije da radim ono što volim. Iznad svega volim uniformu i što mogu da dam skroman doprinos sigurnosti u našoj zajednici.

Violeta  Kerkez i Anita Papović

Violeta Kerkez i Anita Papović

Mislim da je došlo pravo vreme da se prestane sa tim podelama na muške i ženske poslove. Uslov za obavljanje nekog posla ne može biti pol. Jedni kriterijum je dobro obavljen posao - objašnjavaša Danijela Krsmanović (34), koja savetuje svoje budeće koleginice da bez ljubavi ne ulaze u uniformu jer će svima naštetiti.


Ponosna na uniformu i poziv kojim se bavi jeste još jedna žena u policiji Anita Papović (32), zaposlena u Upravi za obezbeđenje - odeljenje za obezbeđenje ministra. Dvoumila se svega nekoliko dana da li će biti profesor srpskog jezika u školi ili policajka. Izabrala je ovo drugo i sada je srećna, jer radi ono u čemu je najbolja. Najdivniji osećaj koji ima jeste da pomaže ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.


Iz razgovora sa najlepšim ženama MUP-a može se izvući nekoliko pouka - žene su ravnopravne u policiji, ne priznaju da je pripadnicama lepšeg pola mesto u kuhinji i tvrde da je svaka žena lepa - samo muškarac treba dobro da je pogleda.

Ana Stojanović

Ana Stojanović | Foto: Vladimir Živojinović

Maštala sam o policiji


- Od malena sam maštala da postanem policajka. U Interventnoj jedinici policije počela sam da radim pre dve i po godine. Kolege me čuvaju, a ja sam tu da učim od starijih. Ono čemu se i dan danas nasmejem jeste priča bake koja je htela kod nas da preda pištolj svoga pokojnog supruga. Insistirala je da ga preda baš meni, jedva smo je ubedili da ode u policijsku stanicu - priča Ana Stojanović (24). Kaže da joj lepota ni u čemu ne pomaže, ali i da joj je želja da radi u Upravi kriminalističke policije.

Poslednji komentari
  • pajtos Vreme: 15.06.2015 21:25h

    Sto bih voleo da me Ana uhapsi

  • Marko Vreme: 15.06.2015 22:06h

    E, sada sam srećan !

  • unikaha Vreme: 15.06.2015 22:22h

    u policiji uostalom kao i u vojsci ne traže se lepi i pametni, već glupi i jaki. u tim institucijama ne može se razmišljati svojom glavom koliko god da si pametan, već za tebe razmišlja nadređeni, a ti samo izvršavaš. a tek kako se bar do sada napredovalo u ovim službama to je posebna priča. dupelisci, poltroni, podobni kako u političkom tako i u svakom drugom smislu. itd itd. pismenost im je slaba strana, ako ne verujete pogledajte malo snimke na društvenim mrežama !!!!

  • gde su Vreme: 16.06.2015 07:17h

    silikoni, ne moze to tako

  • Zika Pendrek Vreme: 16.06.2015 09:07h

    Ove koleginice da se ne lazemo nisu lepe,samo su namontirane za slikanje,a kao dekoraciju su postavili vec otrcani fazon slikanje pored nalickanih automobila,smesno i jeftino predstavljanje javnosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP