Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIĆE NAPETO

Opet pregovori o podeli imovine SFRJ

Autor: Srna | 02.04.2015 - 09:25:00h | Komentara: 0

Predstavnici bivših jugoslovenskih republika trebalo bi da se do juna sastanu radi dogovora o podeli 51 preostale diplomatske nekretnine širom sveta, ukupne vrednosti veće od 110 miliona dolara.

Rukovanje

Ilustracija | Foto: Profimedia

Biće to prvi sastanak posle više od tri godine pauze. Prema dogovoru sklopljenom pre više od decenije, Srbija ima pravo na skoro 40 odsto, odnosno 43,6 miliona dolara, pišu beogradske "Večernje novosti"
Od ukupno 123 diplomatske nekretnine do sada su raspodeljena 72 objekta, pri čemu je Srbiji pripalo 30 ambasada, rezidencija i stanova.
Nekretnine koje su pripale Srbiji procenjene su na 62,2 miliona dolara, a kada se proces sukcesije završi, ta vrednost će biti veća od skoro 106 miliona evra.
Među najvrednijim nekretninama, koje su pripale Srbiji, je rezidencija u Parizu, koja je procenjena na 11,4 miliona dolara, ambasada u Berlinu procenjena na 4,5 miliona dolara i zgrada u Vašingtonu na 2,2 miliona dolara.
Među onima koje tek treba raspodeliti najvredniji su ambasada i rezidencija u Tokiju, procenjeni na 16 miliona dolara i misija u Njujorku, procenjena na 11,8 miliona dolara.
"Večernje novosti" pišu da bivše republike SFRJ "lome ruke" i kada je riječ o zgradi u Briselu, čija je vrijednost 3,5 miliona dolara.
O tome će se razgovarati na sledećem sastanku Mešovitog komiteta za podelu diplomatsko-konzularnih predstavništava, koji Makedonija kao domaćin treba da zakaže u prvoj polovini godine.
Hrvatskoj je do sada pripalo 18 objekata, Sloveniji i BiH po 10, a Makedoniji četiri.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP