Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIK „ČIGOTE” OJADIO 15 LJUDI ZA STANOVE

Opljačkao i Veljovićevog vozača!

Autor: J. P. - I. Č. | 28.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Uhapšeni Milosav Čutović (60), vlasnik “Čigote” i privrednog društva “MB konsalting” iz Beograda, zajedno sa saradnikom Urošem N. (54) ojadio je 15 ljudi, među kojima su i A. V., vozač direktora policije Milorada Veljovića, supruga člana obezbeđenja Vuka Draškovića, T. P., profesor na “Megatrendu”, S. D., penzioner kontrole leta, advokat, doktor...

Pored zgrade u Vojvode  Stepe i dalje stoji  prazan plac umesto obećanih stanova

Pored zgrade u Vojvode Stepe i dalje stoji prazan plac umesto obećanih stanova | Foto: Goran Srdanov

Prema krivičnim prijavama koje su podneli oštećeni, uhapšeni se terete da nisu izgradili obećane stanove, a novac koji su uzeli kao avans nisu evidentirali u poslovnoj dokumentaciji.


- Oni su se u policiji branili da su uzeli novac jer je teška finansijska situacija. Tvrdili su da su imali nameru da ljudima koji su dali pare daju ključeve od stana čim završe zgrade. Nijednog trenutka nisu rekli da su imali nameru da nekoga prevare već im je trebao novac kako bi otpočeli radove - objašnjava naš sagovornik u MUP-u blizak istrazi.

Milorad  Veljović

Milorad Veljović | Foto: Beta


Prema našim saznanjima, Čutović je planirao da ima tri stambena objekta u ulici Vojvode Stepe. Jedan je završio, za drugi je dobio građevinsku dozvolu, a za treću zgradu nije imao ni jedan jedini dokument niti je počeo da je gradi.
Oštećeni građani, među kojima ima i onih koji su davali kaparu čak i za tri stana u izgradnji, dolazili su u kontakt s njim, ali se ovaj uvek pravdao kako će sve završiti i da budu strpljivi zbog aktuelne situacije u zemlji. Nisu verovali da nema novca s obzirom na to da su ga viđali po banjama u Srbiji.
Prema rečima oštećenih ljudi, neki od njih su veći deo novca stekli tako što su prodali stanove, uzeli kredite ili pozajmice.

- Veći deo novca od prodaje stanova uglavnom je u gotovini preliven u preduzeće “Prva nova banja“, čiji je osnivač “MB konsalting”- pojašnjava nam jedan od oštećenih koji je želeo da ostane anoniman.

Milosav Čutović

Milosav Čutović | Foto: Miloš Cvetković


Podsećanja radi, policija je u ponedeljak uhapsila Čutovića i njegovog saradnika jer su prodavali stanove u izgradnji u Beogradu u ulici Vojvode Stepe 331 tako što su od 2004. do 2012. godine sa 15 kupaca stanova zaključili predugovore o kupoprodaji stanova u izgradnji, od kojih su zahtevali i primili avans od 567.622 evra. Taj novac su prisvajali za sebe. Nakon saslušanja uhapšenih, dežurni istražni sudija Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP