Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKUPŠTINSKA POLEMIKA

Opozicija od vlade traži otpis dugova građana Srbije

Autor: Beta | 05.03.2015 - 15:30:00h | Komentara: 2

Poslanici opozicionih stranka ocenili su danas da je neophodno što pre uraditi socijalne karte građana i otpisati dug i kamate onima koji imaju mala primanja.

Novi skandal potresa Skupštinu

Novi skandal potresa Skupštinu | Foto: M. Šurjanac

Poslanik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je neophodno otpisati dugove i kamate onima koji imaju mala i nikava primanja, ali je napomenuo da je to teško sprovodivo bez socijalne karte.

"To je deo onoga za šta se ja zalažem. Otpis dugova, mahom dugova prema javnim komunalnim preduzećima, nešto je što nije samo humano, već se time konstatuje realno nenaplativa situacija. Međutim, to je teško sprovodivo jer vlast nije napravila socijalne karte", rekao je Stefanović.

On je naveo da su socijalne karte neophodne kako bi znali kome država treba da pomogne.

"Ako to ne uradimo radiće se o stotinama hiljada građana kojima je ostavljeno da migriraju ili napuste ovaj svet bukvalno", rekao je Stefanović.

Decembarski  računi mnogima  zadali glavobolju

Računi mnogima zadali glavobolju | Foto: Dimitrije Goll

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je očigledno da su građani Srbije u teškoj situaciji i da bi za realno sagledavanje tog stanja bilo neophodno pravljenje socijalnih karti što pre.

"Neohodno je uraditi soijalne karte što pre i to je moguće. Za to postoje međunarodna sredstva, ali je neophodan veliki rad socijalnih službi, nadležnih službi i ministarstava koji bi trebalo da naprave model", rekao je Živković.

On je dodao da je siguran da će otpis dugova građanima biti moguć bez obzira da li za to postoji zakonski osnov i da će se to desiti pre sledećih izbora, jer će vlast i to uraditi u cilju demagogije.

Poslanik Socijademokratske stranke Janko Veselinović rekao je da Vlada Srbije nema apsolutno nikakve mere za pomoć građanima.

"Da je ova Vlada socijalno odgovorna ona bi morala da preduzme mere kojima bi oprostila dug građanima kako ne bi bankrortirali i kako ne bi bili dovedeni u situaciju da ne mogu da preživljavaju, da sastave kraj s krajem", rekao je Veselinović.

U tom smislu, kako je naveo, ukoliko Vlada uskoro ne donese zakon o ličnom bankrotu i ukoliko ne preduzme nešto kada su u pitanju građani koji su teškog imovnog stanja desiće se socijalna katastrofa i građani neće imati nikavu perspektivu da prehrane sebe i svoje porodice.

Poslanik Socijalističke pratije Srbije Đorđe Milićević rekao je da Vlada Srbije ima precizno definisane ekonomske ciljeve, a da politička demagogija kojom se bavi opozicija vodi prema finasijskom kolapsu.

"Nikada se iz krize ne može izaći političkom demagogijom, socijalnom demagogijom, nekakvim popularnim merama već nužnim i nepopularnim merama", rekao je Milićević.

Poslednji komentari
  • Bolid Vreme: 05.03.2015 18:32h

    Pa ja nije da imam mala primanja, nego ih nemam uopste ! Kad sam trazio socijalnu pomoc, kazali su da ako imam televizor, nisam socijalni slucaj. Tako da od izrade moje socijalne karte nema nista !

  • Nenad Vreme: 26.05.2015 15:54h

    Drzava bi trebalo da pomogne male preduzetnike ja sam jedan od njih.Nalazim se u zacaranom krugu...nemam zdravstveno a radim!Trebalo bi da nam dozvole da platimo dug na rate bez kamate koja je gora nego kod zelenasa!!! Dovoljno bedno se osecam kad pomislim da nisam u stanju da placam PIO fond.Kad cujem kako neke kompanije dobiju milione za razvoj a mi sitni privatnici do guse u dugovima...Nije u redu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP