Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OD ČITALACA „ALO!“ DOBIO 100.000 DINARA

Opremiću decu za školu, cipele ću kupiti drugi put!

Autor: B. Nenković | 10.08.2014 - 15:00:00h | Komentara: 1

Firma iz Beograda, koja je zahtevala anonimnost, poklonila je Ljubinku Arsenijeviću (41) iz Kragujevca 100.000 dinara nakon što su pročitali intervju sa ovim neraspoređenim radnikom bez plate koji je „Alo!“ objavio prošle nedelje. Njegova ispovest, u kojoj nam je između ostalog ispričao da posle decenija poštenog rada skoro 30 godina ne može sebi da kupi cipele, već ide u poklonjenim, dotakla je vlasnika i 40 zaposlenih u firmi koja se bavi tehničkim obezbeđenjem.

Arsenijevićeva ispovest  u „Alo!“ ganula  anonimne donatore

Arsenijevićeva ispovest u „Alo!“ ganula anonimne donatore

- Ovo je skroman poklon za čoveka koji se bori svim snagama! Suma nije prevelika, ali se nadamo da će mu bar malo olakšati svakodnevni život. Neka bar nekoliko dana bude bezbrižan i nasmejan - kaže predstavnik ove firme koji je prekjuče u Kragujevcu uručio novac Ljubinku.

Ljubinko je prvo bio u neverici kada smo mu javili da će dobiti novac. Pogađao je tada posao za nadnicu. Došao je po kovertu sa blagim osmehom na licu. Kaže, nije to mala para danas.

Cipelić

*Kliknite za uvećanje

- Hvala je zaista mala reč! Pokrpiću rupe, a najvažnije mi je što ću moći decu da opremim za školu, jer je septembar blizu. Treba im kupiti knjige, sveske, torbe, garderobu... Kupiću im i cipele da imaju nove kad krenu u školu - ispričao nam je Ljubinko.

Na pitanje da li će od tog novca i sebi kupiti nove cipele posle 30 godina i zameniti iznošene koje mu je poklonio jedan državni funkcioner odgovara:
- Drugi put! Ja sam najmanje bitan... Deca su mi važnija.


Ljubinko je neraspoređeni radnik „Niskogradnje“ koja je zapala u dugove. Duguju mu 350.000 dinara, a on duguje banci 400.000 dinara kredita koji je podigao da bi kupio krave i živeo od prodaje mleka. Otkupna cena je pala i taj posao zbog krize sada nije isplativ. Ima sina i ćerku. Supruga nije zaposlena, jedini stalni prihod ima majka od 77 godina, koja prima invalidsku penziju od 11.000 dinara.

Cipelić

Pravio cipele, ali nikad za sebe!
Ljubinko je devedesetih godina radio u mini-fabrikama za proizvodnju cipela. Kaže da ih je 15 godina pravio, ali nikada nije uspeo da ih kupi za sebe.


- Radilo se tada na crno. Nisam bio prijavljen. Od tih para, odmah posle vojske, počeo sam da zidam kuću na imanju u Đuriselu. Bilo mi je preče da imam krov nad glavom, da se oženim i stvaram porodicu, nego da kupujem cipele. Kuću još nisam dovršio, jer kriza krizu stiže - kaže Ljubinko.

Poslednji komentari
  • Joška Vreme: 10.08.2014 18:51h

    Vazno je da politicki poltroni i funkcioneri drmaju od 500000 do 2200000 i nimalo se ne stide i zabole ih za nas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP