Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI ZAKON

Opština Pećinci izdala prvu građevinsku dozvolu za pet dana!

Autor: Tanjug | 24.03.2015 - 19:10:00h | Komentara: 1

Opština Pećinci izdala je prvu građevinsku dozvolu urađenu po objedinjenoj proceduri koju propisuje Zakon o planiranju za samo pet radnih dana.

Stanogradnja

Foto: Profimedia

Naime, kompanija Kleman liftovi podnela je 10. marta zahtev za izdavanje lokacijskih uslova za gradnju poslovno magacinskog objekta koji su joj izdati već sledećeg dana, navodi se u današnjem saopštenju opštine Pećinci.

Zahtev za građevinsku dozvolu ova kompanija podnela je 17. marta, a već 23. marta Odeljenje za urbanizam je izdalo i građevinsku dozvolu, tako da je kompletna procedura trajala ukupno pet radnih dana.

Direktor kompanije Kleman, koja već godinama posluje na teritoriji opštine Pećinci, Zoran DJurić rekao je da su opštinske službe pokazale maksimalnu ekspeditivnost, ali da nije iznenadjen brzinom kojom je gradjevinska dozvola izdata.

"Ušli smo u ovu priču sa puno entuzijazma, gradimo u vreme kada je vrlo teško odlučiti se na ovakve korake i naravno da nismo ni očekivali probleme u samom startu. Verujem da ljudima iz urbanizma nije bilo lako, ali privatnik sam 20 godina i znao sam da je to moguće", izjavio je DJurić.

Gradjevinsku dozvolu je zvanično uručio načelnik Opštinske uprave Pećinci Željko Trbović, koji je tom prilikom izjavio da je izdavanje gradjevinske dozvole u ovako kratkom roku posledica toga što je pećinačka opština spremno dočekala početak primene objedinjene procedure.

"Na Skupštini opštine doneli smo odluke neophodne za sprovodjenje objedinjene procedure, tehnički smo dodatno opremili Odeljenje za urbanizam, održali smo sastanke sa rukovodiocima naših javnih preduzeća i od njih smo zahtevali da potrebnu dokumentaciju izdaju i brže od zakonskih rokova, a investitori na zvaničnom opštinskom sajtu mogu preuzeti sve potrebne obrasce", rekao je Trbović.

On je pohvalio Odeljenje za urbanizam, koje je vrlo brzo uspelo da se prilagodi novim uslovima koje propisuje Zakon o planiranju i izgradnji i da prvu gradjevinsku dozvolu uradi za samo pet radnih dana.

Trbović je naglasio da je olakšavajuću okolnost bila to što je pećinačka opštinska administracija već imala iskustva sa brojnim velikim investicijama, tokom čije realizacije je investitorima uvek pružala maksimalnu logističku podršku.

Novi poslovni objekat kompanije Kleman u Šimanovcima prostiraće se na 2.635 kvadratnih metara, dodaje se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Mrkivoje Vreme: 24.03.2015 21:40h

    Jako stvar, pogotovo u Pećincima !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP