Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLUČAJ „KONTRAST”

Optuženi: Vatrogasci su zatajili, kasnili su!

Autor: Ekipa Alo! | 25.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U novosadskom Višem sudu počelo je suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u kome je aprila prošle godine u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu život izgubilo šest mladih ljudi.

Klub „Kontrast“ posle požara

Klub „Kontrast“ posle požara | Foto: FoNet

Nakon čitanja optužnice, svoju odbranu prvi je dao vlasnik objekta Alojz Ganić, koji je rekao da mu je žao stradalih, ali da nije kriv, optuživši radnike vatrogasne službe za nestručno postupanje. Saslušanje okrivljenih, oštećenih i svedoka biće nastavljeno danas.
Alojz Ganić je rekao da 10 meseci u pritvoru nije spavao, već da je razmišljao o svemu, smatrajući da je žrtvovan radi zadovoljenja javnosti.


- Radnici vatrogasne službe su došli sa velikim zakašnjenjem. Na bini je bila vatra već od dva metra, bez dima. Skrenuo sam pažnju vatrogascima da možda u toaletima ima gostiju, ali oni na to nisu obraćali pažnju - rekao je Ganić, zamolivši sud da mu ukine pritvor kako bi se branio sa slobode.
Branko, otac pokojne novinarke Tamare Miladinović, rekao je novinarima da veruje sudu, gde se činjenice iskazuju i potvrđuju se navodi da je objekat imao ogroman broj nedostataka.

Alojz Ganić

Alojz Ganić


I drugooptuženi Slaviša Stanišić je poricao krivicu i izrazio iskreno saučešće porodicama stradalih. On je optužnicu ocenio kao neistinitu i rekao da je puna netačnosti, kao i da su se pridržavali svih naloga i propisa građevinskih i protivpožarih inspekcija. Dodao je da će dokazati da nije kriv za ono za šta se tereti.

U požaru su stradali Marina Aničić (25) iz Čuruga, Zoran Ignjatović (28), državljanin Bosne i Hercegovine, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).N. N. Travica

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP