Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U VIŠEM SUDU

Optuženi za iznude pije kafu sa sudijama?!

Autor: Milan Dudvarski | 20.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Ljubiša Mitrović (65), koji je optužen da je 2011. godine sa još osam osoba, među kojima su i policajci, iznudio gotovo 60.000 evra, nekoliko automobila i 20 stanova od bivšeg fudbalera Nikole Virijevića, svakodnevno obilazi sudije i tužioce i sa njima pije kafu. On se u zgradi suda predstavlja kao bivši radnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saznaje „Alo!“.

Skandal u višem sudu

Skandal u višem sudu | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Zamenik tužioca Jasmina Paunović je o tome obavestila predsednika Višeg suda i zatražila od njega da preduzme sve, kako bi se sprečilo ovakvo ponašanje Mitrovića, ali i sudija i tužilaca.

 

Optužnica
 

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u oktobru prošle godine optužnicu protiv devet osoba kojima se na teret stavlja da su od bivšeg fudbalera Nikole Virijevića iznudili oko 60.000 evra, stanove i automobile. Tužilaštvo tereti braću Dušana (30) i Dalibora (27) Bogdanovića, Vladimira Stajkovića (38), Slobodana Đukića (34), Božidara Jovića (40). Optužnica je podignuta i protiv Dejana Božovića (39), pripadnika Žandarmerije, njegovog kolege iz Policijske stanice u Rakovici Dejana Ilića (40), kao i Nenada Kujovića (40) i Ljubiše Mitrovića (65).

- Mitrović se, prema našim saznanjima, u sudu predstavlja kao bivši radnik BIA, ističući da je on neko ko je „uticajan u pravosuđu“. Obaveštavamo predsednika suda da on gotovo svakodnevno obilazi predsednika veća prvostepenog krivičnog odeljenja, obilazi kabinete sudija i tamo pije kafe - navodi tužilac.

Ona u svom dopisu dodaje da Mitrović, takođe, prati razna suđenja u svojstvu publike i na taj način u mnogome urušava ugled nepristrasnog suđenja.
- S obzirom na to da je Mitrović okrivljen i da se protiv njega vodi krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu, svaka njegova pojava i zadržavanje u prostorijama suda dovodi u sumnju u nepristrasnost i objektivan rad sudija i daje lošu sliku - naglašava Paunovićeva.

Kako nezvanično saznajemo, nakon ovog apela tužilaštva, vršilac funkcije predsednika Višeg suda Aleksandar Stepanović poslao je obaveštenje svim sudijama u kojem im skreće pažnju da je primanje optuženog Mitrovića, ako nije službenog karaktera, nedopustivo sve dok protiv njega traje postupak.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 20.01.2014 09:23h

    Odlično je saznanje da se nađe poneki tužilac i sudija koji su korektni i nepristrasni.Narod ima loše iskustvo sa sudijama, ali takve treba prijavljivati sa punim imenom i prezimenom, ali i sudovi takvima trebaju da stanu na put i da pokušaju da vrate ugled i čast veoma narušenom i kompromitovanom sudstvu.Neko ih mora dovesti u red.Iskreno želim da verujem da će novi ministar se potrudidt da se zakon i činjenice primenjuju, a ne mito i veze.

  • Ivo Vreme: 20.01.2014 11:12h

    Da li to ovaj v.d. predsednika takođe ne poznaje zakon, ili novinar nije dobro preneo - naime, sudija NE sme da "prima" ili kontaktira sa bilo kim - niti advokatom, niti strankom???!!! Jedini kontakt sudije sa licima koja ne rade u sudu je na ročištu I uviđaju, uvek u prisustvu zapisničara, tj. nikad nasamo! Druga je stvar što advokati vole da ulaze u sudnicu pre nego što su stranke prozvane (time ostavljaju utisak da su dobri sa sudijom, ali takvo ponašanje je zabranjeno). Dakle, besmislena je naredba da se sudijama zabranjuje kontakt sa tim licem "osim ako je službenog karaktera" jer sa njim jedini dozvoljeni "kontakt" ima postupajući sudija I to samo na ročištu, a sve što ima da ga pita ili prigovori van ročišta,stranka I advokat moraju preko pisarnice tj. pisanim putem!

  • AleksandarVeliki Vreme: 20.01.2014 12:32h

    kakva bre upozorenja!?? poslati inspektore da ispitaju slučaj i HAPSITI SUDIJE... pravosuđe je rak rana srpskog društva i dok se korupcija i kriminal ne odstrane iz pravosuđa NEMA NAM NAPRETKA...

  • mira Vreme: 20.01.2014 14:59h

    pa sta je tu skandal,i vrapci znaju da je pravosudje u rukama mafije kao uostalom i "drzava " .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP