Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPETO U RADIU SUBOTICA

Optužili direktora da je mober, odgovorio im da je on mobingovan!

Autor: M.Popadić | 29.05.2014 - 18:01:00h | Komentara: 1

Novoimenovanog v.d. direktora JP Radio Subotice Ljubišu Stepanovića juče je deo redakcije na srpskom jeziku optužio za "zloupotrebe i mobing" navodeći da "konstantno zaloupotrebljava ovlašćenja mešajući se u rad redakcije programa na srpskom jeziku".

Ljubiša Stepanović

Ljubiša Stepanović

 

Stepanović, stoji u saopštenju dostavljenom juče gradskim funkcionerima i NUNV, "omalovažava novinare,

Optuženi za mobing – mobingovan


Pre imenovanja na dužnost v.d. direktora Radio Subotice Ljubiša Stepanović je radio u ovoj ustanovi, a potom u "Subotičkim novinama".
-Mislim da sam jedini novinar u Srbiji koji je dobio pravosnažnu i izvršnu presudu kojom je potvrđeno da sam bio žrtva mobinga od strane urednika i rukovodioca lokalnih novina. Urednik je, tek da se zna, bio u najužem rukovodstvu UNS-a .Ovo spominjem zbog toga što mi je dobro poznato šta znači mobing i pritisak na ljude. Takvim metodama se ne služim – rekao je Stepanović.

poziva ih na informativne razgovore, deli ih na "prijatelje" i "neprijatelje", redakcijama (na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku) usmeno ili e-mailom šalje uputstva šta treba, a šta ne treba objavljivati, insistira da se u programima emituju duži prilozi od uobičajenih kada je reč o funkcionerima SPS-a...»

Ovo je samo deo optužbi iznetih na račun Stepanovića koga je Skupština Grada na predlog SPS-a krajem februara imenovala za v.d. direktora.
Pozivi i molbe v.d. glavne i odgovorne urednice redakcije na srpskom jeziku Ljiljane Elek gradonačelniku Jene Maglaiu da reši nastali problem, nisu naišli na razumevanje. Izostale su i reakcije nakon razgovora novinarskih delegacxija sa opštinskim funkcionerima. Svima je odgovarano da je "sve to deo koalicionog sporazuma".

V.d. direktora Ljubiša Stepanović juče je izjavio za "Alo" da "još nije dobio to sačinjenije, ali ono što je pročitao u jednoj agencijskoj vesti obična je brutalna laž i izmišljotina".

-Optužnicu dela nisam video. Čudi me da ti "šikanirani i mobingovani" nisu imali toloko hrabrosti i čojstva da mi dostave primedbe pa se o njima mogu izjasniti. Na osnovu jedne agencijske vesti mogu zaključiti da deo novinara srpske redakcije, rekao bih pre jedna neformalna grupa, širi brutalne laži i izmišljotine kompromitujući svog poslodavca, Radio Suboticu i osnivača. Izgleda da nisu svesni štete koju nanose sebi, ali i celom gradu. Spreman sam u svakom trenutku da se suočim sa valjanošću svojih postupaka-kaže Stepanović.

 
Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 29.05.2014 18:24h

    Znaju suboticani Ljubisu, kao staru paru...bilo je mobinga,nego sta,ali to je deo "koalicionog sporazuma",haha,lepo rekose! Kasa glavni urednik novina,Ljupce radija...propade Subotica nacisto. Kuso i repato opet zauzelo busiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP