Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASEROVI SARADNICI SPREMNI DA SVEDOČE

Orić iskopao oči srpskom civilu!

Autor: Alo.rs | 17.06.2015 - 00:05:00h | Komentara: 6

Na spisku svedoka u predmetu protiv komandanta Armije BiH Nasera Orića, koji vodi Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu, nalaze se i komandni kadrovi njegove jedinice koji će svedočiti da je Orić direktno učestvovao u svirepim zločinima na tlu RS.

Hoće li mu neko  suditi: Naser Orić

Naser Orić | Foto: Emil Čonkić

Orićevi komandi kadrovi i najbliži saradnici i saborci spremni su da svedoče o njegovom ponašanju i da na svetlost dana iznes njegovu direktnu umešanost u zločine na teritoriji Srebrenice.

- Pripadnik Orićeve jedinice, jedan od zaštićenih svedoka Tužilštva, prisustvovao je trenutku kada je Orić lično iskopao oči jednom srpskom civilu. On je spreman da o tome sada svedoči – rekao je izvor za "Naše novine".

Niko od sagovornika, zbog ozbiljnosti optužbi, nije želeo zvanično da komentariše slučaj, ali svi su saglasni da reč o kvalitenim i verodostojnim svedocima.

Pored svedoka, postoji i veliki broj dokaza, kojima raspolaže sud za ratne zločine u Sarajevu, ali od 2009. godine oni nisu uradili ništa po tom pitanju.

- Sarajevo je oduzelo predmet Okružnom sudu u Bijeljini sa obrazloženjem da će se tamo nastaviti postupak. Kao što je tada preuzeto, tako je i sada. Jer ni do dana današnjeg nije urađeno ništa i predmet i dalje stoji, kaže sagovornik ovog lista i dodaje da slučaj u Sarajevu vodi zamenik tužioca, koji je po nacionalnosti Srbin.

On smatra da ceo slučaj koče bosanski zvaničnici zbog ličnih veza sa Orićem i mogućnosti da ih umeša u zločine koji su počinjeni tokom građanskog rata devedesetih.

Podsetimo, Naser Orić, bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, uhapšen je 10. juna u Ženevi.

Kako Alo! saznaje, Orić preko diplomatskih krugova, pokušava da zaustavi eventualno izručenje Beogradu.

Poslednji komentari
  • penziomer Vreme: 17.06.2015 01:16h

    Taj sto kopa civilima oci je veliki junak Bosanaca, bas zato sto Srbima civilima kopa oci! Treba normalizovati odnose sa Bosancima, da mogu da nam svima iskopaju oci na miru!

  • miodrag Vreme: 17.06.2015 01:50h

    Jake svedoke i dokaye ima tuyilastvo.Oric je devet srpskih civila svojom rukom yaklao plus ovo sa ocima i jos puno nedela,Vukcevic ovim slucajem ide podignute glave u penyiju i ostat ce upisan u istoriju pravosuda kao poyitivan lik.

  • Car Vreme: 17.06.2015 05:55h

    ovome sto kopa oci srbima je goca trzan slala pozdrave

  • dusan Vreme: 17.06.2015 08:47h

    E pa postovana gospodo iz vlasti republike Srbije malo ste se preracunali.napravili ste veliku gresku kada niste stali u zastitu napacenog krajiskog naroda ,tu istu stvar ste napravili sa srbima iz republike srpske.kao i pre tako i danas se ogradjujete od svih problema vezanih za srbe van granica maticne drzave.napravili ste jos jednu veliku gresku izrucivsi sve casne ljude iz rata 90 tih kao i onih iz KiM .otisli ste toliko daleko u krajnost tako da ste na samom kraju pokusali da napravite pakt sa samim djavolom koji nam je 99 ubio oko 3000 hiljade nevinih zrtava ,e pa sada je sve doslo na naplatu usvajanjem rezolucije o srebrenici doci ce do obaveze od strane Srbije da na konto federacije bih uplate ratnu odstetu koja ce po meni biti prilicno velika i bolna.

  • Sanja Vreme: 17.06.2015 08:52h

    Kopati oči ljudima?! Čak i da shvatim da neko ubije puškom, u strahu u samoodbrani ali ovo se mora najstrože osuditi i kažnjavati. Bolesnik i zločinac.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP