Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SENTA MILENKOVIĆ TVRDI DA BIVŠI KOMANDANT SREBRENICE IZMIŠLJA

Orić laže, nije čuvao ni Slobu ni Marka!

Autor: S. Vojinović | 02.07.2015 - 08:43:00h | Komentara: 6

Senta Milenković, dugogodišnji telohranitelj Slobodana Miloševića, tvrdi da Naser Orić nikada nije lično čuvao nekadašnjeg predsednika Jugoslavije i Srbije, već da je bivši ratni komandant Srebrenice obezbeđivao samo pojedine događaje na kojima je Milošević prisustvovao.

General Senta: Ja sam Slobu jedini čuvao

General Senta: Ja sam Slobu jedini čuvao | Foto: Rajko Ristić

- Sa Miloševićem sam bio od 1987. godine. Odgovorno tvrdim da Naser Orić nije bio deo tima koji je lično obezbeđivao predsednika. Orić ga je izbliza video na Gazimestanu 1989, ali on je tada bio na tom skupu kao jedan od pripadnika Specijalnih jedinica MUP-a, koje su bile zadužene za bezbednost tog skupa. I drugi put verovatno ga je sreo u Hagu - priča Milenković za “Alo!”.


Rođendan i čitulja!


Nije tajna da je Naser Orić tokom boravka u Hagu Miloševića uvek oslovljavao sa - predsedniče. Prisustvovao je Miloševićevim rođendanima, a kada je 2006. godine bivši predsednik umro, on je poslao čitulju preko beogradske štampe.

On takođe tvrdi da Orić nikada nije obezbeđivao ni Miloševićeg sina Marka, kako se Naser sam pohvalio pre nekoliko godina. Naime, ratni komandant Srebrenice je u intervjuu za “Slobodnu Bosnu” ispričao i da je bio član obezbeđenja Slobodana Miloševića i da je njegovog sina Marka “kao klinca izvlačio iz nestašluka”. Orić navodi da je od 1987. do 1991. godine radio najpre godinu dana kao policijski pripravnik na Savskom vencu, nakon čega je prošao obuku za Specijalnu policiju MUP-a Srbije.

- Prvi kontakt s Markom Miloševićem imao sam kada je išao u sedmi razred osnovne škole i kada mu je jedan dečak u školi ukrao pištolj - italijansku “beretu”. Tada smo jedan moj kolega iz jedinice i ja išli po zadatku u školu da pronađemo tog dečaka i vratimo pištolj. Drugi put sam Marka video kada sam ga vraćao iz porodične kuće u Požarevcu, gde je bio pobegao sa devojkom.

Milenković sve ovo komentariše na ovaj način:
- Za Miloševićevu porodicu je bila zadužena Uprava za obezbeđenje ličnosti i objekata, na čijem sam čelu bio ja. Da je istina što on priča, morao bih da znam. Uostalom, toliko se neistina pojavilo posle njegove smrti da ja nemam reči. Dakle, koliko ja znam, a siguran sam da sam dobro bio obavešten, Orić nikada nije čuvao Marka - priča Senta.
Poslednji komentari
  • izjave Vreme: 02.07.2015 09:20h

    Sto se tice Orica i Milosevica u Bosni je pocelo da prica 92-93 da je Oric pobjegao iz Srbije i da je bio obezbjedzenje Milosevicu. Poslije toliko godina se javljaju pojedinci jedni kazu da jeste.a drugi da nije.Ja mislim da je svrha svega da pojedinci budu u javnosti posto su zaboravljeni.Vi novinari ste mozda i pisali izjavu jednog prosle sedmice ili ste citali kako je pricao da je Oric bio i kako je tukao na Kosovu.a sve se javljaju poslije 25 godina i duze Ko vise da vjeruje i kome samo se hvale.

  • BA Vreme: 02.07.2015 09:49h

    Upravo tako je i Orić rekao u jednoj emisiji TV Hayat.

  • duduludu Vreme: 02.07.2015 12:54h

    A gde je doticni bio kad su mu hapsili presednika,prodao ga clasika e moj Senta bruko jedna!!!

  • Bob Vreme: 03.07.2015 15:12h

    Pištolj u sedmom razredu, i još mu ukradu!?

  • ddid Vreme: 04.07.2015 12:56h

    A gde je vama bio Oric noc pred napad na Srebrenicu ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP