Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JUBILEJ

Osam godina Policijskog sindikata Srbije

Autor: | 03.08.2014 - 20:24:00h | Komentara: 0

Policijski sindikat Srbije danas slavi osam godina od postojanja. Na sastanku rukovodstva PSS sumirani su rezultati postignuti za ovo vreme i dogovorene aktivnosti oko donošenja izmena Zakona o policiji i sistematizaciji u MUP Srbije.

a

 - Kao prvi reprezentativni sindikat u istoriji srpske policije, PSS je za ovih osam godina uspeo da se izbori da postane ravnopravni sagovornik sa rukovodstvom MUP. Od teških početaka, sindikat je uspeo da izgradi odnos poverenja sa poslodavcem, koji za rešavanje problema zaposlenih sada uvek konsultuje sindikate. Najveći rezultat za ovih osam godina je svakako potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike MUP Srbije kojim je u velikoj meri regulisan njihov materijalno-pravni status. Takođe, uspeli smo, ali mislimo još nedovoljno, da poboljšamo položaj policajaca, ali i javnosti da predstavimo policiju u boljem svetlu. Naravno da je ostalo dosta problema koji još nisu rešeni i u sledećem periodu PSS će se još više zalagati da se ne samo poboljša materijalni položaj pripadnika MUP, već posebno uslovi rada i opremljenost, što nam je godinama problem - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP