Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI ŠEF PORESKE UVEĆAO IMETAK

Osnovao četiri nove firme!

Autor: I. Žigić | 23.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Ivan Simič, bivši v.d. direktora Poreske uprave Srbije i desna ruka nekadašnjeg ministra Mlađana Dinkića, po odlasku sa državne funkcije značajno je uvećao svoj kapital otvaranjem čak dve firme i dva instituta, pokazuju podaci do kojih je „Alo!“ došao.

Stručnjak za porez: Ivan Simič

Stručnjak za porez: Ivan Simič | Foto: Oliver Bunić

Simič je, naime, prema najnovijim podacima Agencije za borbu protiv korupcije, po odlasku sa čela Poreske uprave, u svojoj imovinskoj karti koju je prijavio u januaru 2014. imao samo jednu firmu - „Flomboyant Capital Limited“, čiji je stopostotni vlasnik. U zvaničnom imovinskom izveštaju iz januara ove godine, Simič navodi da ima i 88 odsto akcija kompanije „Simič i partnerji“ u Ljubljani, te stopostotno vlasništvo u kompaniji „Simič i partneri“ u Beogradu, kao i stopostotno vlasništvo u „Poreskom institutu Ivan Simič“, o čemu je „Alo!“ juče i pisao. U njegovoj imovinskoj karti stoji i da je vlasnik instituta u Sloveniji „Davčno izobraževalni inštitut“.


Iako je sam Simič poručio za „Alo!“ da ne vidi ništa sporno u tome što je samo dva meseca po odlasku sa čela Poreske uprave osnovao privatne firme, stručnjaci pak smatraju da je takvo delovanje nefer, pa i opasno.

Ekonomista Ljubomir Madžar ističe za „Alo!“ da Simičeva kompanija u Srbiji sasvim sigurno ne može da bude fer konkurent u našoj zemlji.
- On ima unutrašnje informacije iz PU, što ga čini vrlo opasnim za neke radnje koje bi mogao da preduzme, kao i neopravdano konkurentnim u odnosu na druge firme koje se bave poreskim savetovanjem - istakao je Madžar.

Bogata imovinska karta:


- građevinsko zemljište1.042 kvadrata
- nekretnine559 kvadrata
- njive601 kvadrat
- korito reke180 kvadrata
- šuma352 kvadrata
- 100% vlasništva u firmi „Flomboyant Capital Limited“50.000$
- 88% vlasništva u firmi “Simič i partnerji” u Ljubljani193.600 €
- 100% vlasništva u institutu “Davčno izobraževalni inštitut” u Ljubljani
- 100% vlasništva u firmi “Simič i partneri” u Beogradu
- 100% vlasništva u institutu “Poreski institut Ivan Simič” u Beogradu

Poslednji komentari
  • cvele Vreme: 23.05.2015 16:42h

    Ovog odma uhapsiti i osuditi na 40 g robije.

  • Дане С. Vreme: 23.05.2015 17:10h

    Иван СИМИЧ је Иван СИМИЋ, али се прекрстио и променио (Ћ) у (Ч), као праве СРПСКЕ УЛИЗИЦЕ. Иначе и отац и мајка су му из околине Ужица, а он је рођен у Мурској Соботи у Словенији где је његов отац био полицајац. Годинама га лично познајем, од његових првих почетака у љубљанској полицији где је јурио криминалце са дрогом. Играли смо заједно фудбал у љубљанској Илирији (био је голман). Био је велики радник и све у животу је стекао великим радом, иначе био је неталентован човек и за фудбал и за право. Стање се му је погоршало после саобраћајне несреће у Немачкој где је подлетео под камион. После тога је јако пао, а мислим да и данас осећа последице тог удеса.

  • vladan Vreme: 23.05.2015 21:19h

    Ima ljudin koji nekada, na žalost dožive udes i hvala Bogu ostanu živi i zdravi i urade velika dela i za svoju državu po rođenju i za državu po rođenju svojih roditelja kao što je uradio Ivan Simić. Ali ima onih drugih koji ne urade ništa ni bez udesa jer su udešeni od svojih frustracija pa ih uspeh drugih baš boli kao prethodnog komentatora! Da nije providno bilo bi i smešno i žalosno. Da li vlasnici novine Alo zaista moraju na ovaj način da stiču profit odnosno njihovi zaposleni da zarađuju plate??? Nisko, nisko,nisko.PIŠITE O OBJEDINJENOJ NAPLATI, ŠTA JE DONELA DOBROG DRŽAVI SRBIJI I DOPRINOSU IVANA SIMIĆA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP