Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PARTIJSKI OBRAČUNI I ČISTKE U SNS-U U VRANJU

Ostaće bez posla jer je hvalila “nedisciplinovanog” doktora

Autor: Veselin Pešić | 09.03.2015 - 16:02:00h | Komentara: 1

Posle pokretanja disciplinskog postupka za isključenje iz SNS-a zamenika generalnog direktora Zdravstvenog centra dr Mladena Kostića, pomoćnika dr Čedomira Stanimirovića i Gorana Stankovića, kao i novinarke regionalne Radio-televizije Marije Krstić Jordanov, na tapetu Povereništva u Vranju našla se i Nataša Đorđević (SNS).

Nataša Đorđević

Nataša Đorđević | Foto: Aleksandar Stojković OK Radio

Poverenik SNS-a i načelnik Pčinjskog okruga Slaviša Bulatović je sa službene elektronske adrese uputio zahtev Skupštini gradske opštine u Vranjskoj Banji da odbornici vladajuće koalicije (SDS i SNS) diplomiranu pravnicu Natašu Đorđević razreše dužnosti sekretara.
Visoki državni činovnik optužio je Đorđevićevu za nesavestan i neodgovoran rad, nepoštovanje radnih obaveza i neodgovorno ponašanje u društveno- političkom delovanju. Očekuje se da će predsednik banjskog parlamenta Svetlana Cvetković (SNS) i ostali odbornici 11.marta da usliše naredbu načelnika Pčinjskog okruga i Đorđevićevu razreše dužnosti, koju obavlja od 2012. godine.

Povereništvo SNS

Povereništvo SNS | Foto: Aleksandar Stojković OK Radio

Protiv poverenika SNS-a Slaviše Bulatovića, Đorđevićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem.
Nataša Đorđević, koja će ostati bez posla na ulici, tvrdi da je protiv nje pokrenuta stranačka hajka zbog toga što je na nedavnoj sednici Povereništva biranim rečima govorila o dr Mladenu Kostiću i što komunicira i sarađuje sa narodnim poslanikom Draganom Nikolićem (SNS).

Bez odgovora načelnika okruga

U nastojanju da čujemo i drugu stranu, u nekoliko navrata bezuspešno smo pokušali da stupimo u kontakt sa poverenikom SNS-a i načelnikom Pčinjskog okruga Slavišom Bulatovićem.

U kabinetu načelnika rečeno je da je u gužvi zbog nekoliko sastanaka. Mada je sekretarica dobila kontakt telefon, Bulatović se do kraja radnog vremena nije javio.

Nevena Dimitrijević Savić potvrdila je da je dobila odluku o razrešenju sa funkcije poverenice Foruma

žena SNS-a bez obrazloženja.Ona ne zna da li je reč o partijskoj hajci ili hiru nekog moćnika.

 - Pred 60 članova Povereništva rekla sam da je dr Mladen Kostić dobar čovek i stručnjak i da su takvi ljudi neophodni SNS-u. Poverenicima Slaviši Bulatoviću i Goranu Nikoliću nije po volji što korektno komuniciram sa narodnim poslanikom SNS-a iz Vranja Draganom Nikolićem.To su razlozi mog razrešenja. Godinu dana mi Slaviša Bulatović preti da ću da ostanem bez posla zato što nisam na strani regionalnog poverenika i državnog sekretara Dragana Stevanovića Bosketa iz Surdulice.  Pretnje i pritisci neprekidno traju jer se nisam na vreme prestrojila. Uvek sam isticala da sam samo član SNS-a i da me ne interesuju nikakve unutarpartijske struje i klanovi. Zapretili su da će i moj suprug da ostane bez posla u Policijskoj upravi u Vranju. Zbog pretnji, pritisaka Slaviše Bulatovića, stresova i zdravstvenih problema bila sam prinuđena da se za pomoć obratim lekarima. O svemu ću da obavestim vrh stranke, ali SNS neću da

napustim. Istine se ne plašim - izjavila je ogorčena Nataša Đorđević.
Sagovornica je potvrdila da protiv nje u Gradskoj opštini Vranjska Banja nije vođen nikakav disciplinski postupak i niko od pretpostavljenih nije imao primedbe na njen profesionalni rad.Ona takođe smatra da poverenici SNS-a nisu nadležni i kompetentni za ocenjivanje njenog profesionalnog rada i za njeno razrešenje sa funkcije sekretara.

Slaviša Bulatović

Slaviša Bulatović | Foto: Aleksandar Stojković OK Radio

 - Za ovaj slučaj zaista nemam komentar. Protiv mene i još dvojice doktora pokrenut je disciplinski postupak zbog navodne stranačke nediscipline. Odbio sam predlog da podnesem ostavku na mesto zamenika generalnog direktora Zdravstvenog centra. Moj greh je izgleda što sam prihvatio poziv generalnog
direktora da kao njegov zamenik pomognem ozdravljenju Zdravstvenog centra - rekao je dr Mladen Kostić.

Policajcu prete otkazom
Zbog toga što se nije na vreme prestrojila i priklonila klanu Dragana Stevanovića Bosketa, bahati lokalni stranački moćnici prete da će bez posla da ostane njen suprug policajac.
Darko Đorđević je inspektor za opšti kriminal u Policijskoj upravi u Vranju. U policiji je od 2001.godine. Nataša Đorđević je potvrdila da je dužnosti poverenika Foruma žena SNS-a razrešena Neneva Dimitrijević Savić zbog toga što je na nedavno muzičko-poetsko veče pozvala poslanika Dragana Nikolića.

Poslednji komentari
  • mr Vreme: 09.03.2015 18:20h

    Kada počnu nepismeni i bahati neradnici, a politički moćnici da progone školovane, vredne i odgovorne, tada nastaje stranačka diktatura.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP