Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SRBIJE PRVI PUT OD 1999. POSETIO KOSOVSKO POMORAVLJE

„Ostajte ovde, Vlada vas nije zaboravila“!

Autor: M. Dudvarski | 15.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

„Ostajte ovde i ne prodajte svoja imanja“ - glavna je poruka koju je Srbima u Kosovskom pomoravlju doneo premijer Aleksandar Vučić. Njegova jučerašnja poseta je prva poseta predsednika srpske vlade ovom delu Kosova još od 1999. godine!

Premijer Srbije prvi put od 1999. posetio kosovsko pomoravlje

Premijer Srbije prvi put od 1999. posetio kosovsko pomoravlje | Foto: Goran Srdanov

Kosovsku turneju Vučić je započeo u Pasjanu, gde je otvorio novo porodilište.
- Srbija i Vlada Srbije nikada neće zaboraviti Kosovsko pomoravlje. Ovo je naša kolevka. Čuvajte vaša imanja, ma koliko vam to bilo teško. Ne prodajte ih, jer tako ostajemo svoj na svome.

Borba za građane, a ne za bogaćenje!


Premijer Vučić je srpskim predstavnicima u kosovskoj vladi Vučić poručio da nisu u nju ušli „da bi se bogatili, već da bi srpski narod na Kosovu bio nešto bogatiji“.
- Za njih morate da se borite, a ako nećete, izađite napolje, jer takvi nikome niste potrebni - kazao je on.

Vlada Srbije vas nije zaboravila i neće vas zaboraviti. Nameravamo da i ovde, kao i u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, otvorimo svoje kancelarije - poručio je Vučić u Pasjanu, gde su ga dočekali brojni građani koji su aplaudirali i mahali srpskim trobojkama.


Vučić je naglasio da je potrebno veće prisustvo institucija Srbije na Kosovu, ali i investicije. On je u novom porodilištu podsetio da se upravo na Kosovu rađa najveći broj dece u Srbiji.

Ministri grupno  na Kosovu

Ministri grupno na Kosovu | Foto: Goran Srdanov


- Ovo je naša kolevka i niko nas neće sprečiti u tome da se deca ovde i dalje rađaju - naglasio je Vučić, uz apel Srbima da treba da imaju dobre odnose sa „komšijama Albancima“. On je rekao i da su se od njega možda očekivale teške reči, ali da ih on neće izgovoriti, jer se stvari ne rešavaju „vrelog srca, nego hladne glave“.

Premijer je u Pasjanu  otvorio porodilište...

Premijer je u Pasjanu otvorio porodilište... | Foto: Goran Srdanov

 
- Moramo da gradimo mir. Samo na taj način i uz punu stabilnost možemo da idemo napred - uverava Vučić, uz obećanje da će biti izgrađeno još mnogo porodilišta i infrastrukturnih objekata.

Srpske zastave ponosno su se  vijorile u Kosovskom pomoravlju

Srpske zastave ponosno su se vijorile u Kosovskom pomoravlju | Foto: Goran Srdanov


Premijer je sa ministrima Bratislavom Gašićem, Nikolom Selakovićem, Nebojšom Stefanovićem, Zlatiborom Lončarom i Aleksandrom Vulinom i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem zatim obišao i Štrpce i tamošnjim Srbima preneo iste poruke - da ne prodaju kuće i imanja, da ostanu na svome na KiM i da će Vlada i država Srbija učiniti sve da im obezbede uslove za normalan život i bolju budućnost.

... a u Gračanici  otkrio spomenik  kralju Milutinu

... a u Gračanici otkrio spomenik kralju Milutinu | Foto: AP

 
- Znam da će Albanci ponuditi veliki novac za vaše kuće i imanja i molim vas da ne prodajete svoja ognjišta. Vi ste ti koji čuvate i branite vašu zemlju, koji očuvanjem svojih ognjišta na KiM branite našu budućnost - izjavio je Vučić.

On je rekao da će Srbi na Kosovu od države ove godine dobiti veću podršku, navodeći da će se investirati u putnu infrastrukturu, omogućiti da građani žive bolje od skijališta, i razmotriti kako da se uloži u prehrambenu industriju, kako bi stanovnici znali kome da predaju svoje proizvode, koji bi se odmah otkupili i brže napravio gotov proizvod. Premijer je obećao da će i Štrpce dobiti moderno opremljene ustanove, poput porodilišta u Pasjanu.

Aleksandar Vučić pustio suzu

Aleksandar Vučić pustio suzu

Premijer zaplakao!

Čitava Gračanica se skupila kako bi prisustvovala otkrivanju spomenika Milutinu Nemanjiću, srpskom vladaru koji je podigao manastir Gračanica. Vučić je pred spomenikom čak i zaplakao. Okupljenima je rekao da su sva ministarstva dobila zadatak da brinu o svakom delu KiM i najavio da će deo privatizacionih prihoda biti uložen u južnu srpsku pokrajinu. Vučić je kazao da su ga na putu ka Gračanici zaustavljali i dočekivali sa albanskim zastavama i upućivali mu ružne reči, ali da on, kako je naglasio, neće odgovarati na taj način, već će pozvati Srbe da budu u dobrim odnosima sa komšijama. „Neki su mi šutirali automobil misleći valjda da je noga jača od kola, nadam se samo da ih noga nije zabolela“.

Poslednji komentari
  • Automedont Vreme: 15.01.2015 08:35h

    A sad me izvinite, moram tetki da odnesem lek.

  • promilko Vreme: 15.01.2015 09:08h

    Svaka mu ka NJegoševa a slike ne znaš koja od koje lepša.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP