Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMA NADE

Ostaju saradnici zaštitnika građana!

Autor: Beta | 04.06.2014 - 15:35:00h | Komentara: 0

Kancelariji zaštitnika građana odobren je prijem pet osoba na neodređeno vreme i nastavak radnog odnosa na određeno vreme za 20 ljudi.

Saša Janković, ombudsman

Saša Janković, ombudsman | Foto: Jelena Vučetić

- Na zahtev zaštitnika građana, Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dao je saglasnost za prijem pet lica na neodređeno vreme i nastavak radnog odnosa na određeno vreme za 20 osoba. Ta saglasnost se nije dovodila u pitanje, a u službama nezavisnih regulatornih tela zaposlena je 321 osoba - kazao je agenciji Beta predsednik tog odbora Zoran Babić.
Zaštitnik građana Saša Janković rekao je agenciji Beta da odluka Odbora znači da će broj zaposlenih u njegovoj službi ostati isti, jer je samo došlo do popunjavanja pet mesta koja su bila prazna.
- Suštinski, ovo je samo ostanak zaposlenih u službi zaštitnika građana na istom nivou koji postoji već dve godine. U ovom momentu, zaposleno je 40 istražitelja, a mi ćemo tražiti povećanje u narednim godinama, tako da ukupno bude 80 istražitelja za sve oblasti ljudskih prava i sve organe koje služba kontroliše - rekao je Janković.
Na današnjoj sednici data je i saglasnost za prijem 75 osoba u Državnu revizorsku instituciju, kao i saglasnost za zapošljavanje novih radnika u Republičku komisiju za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.
Članovi Odbora su odobrili i zahtev za obavljanje drugog posla ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.
Podsetimo, Saša Janković je nedavno ukazao na problem neproduživanja ugovora saradnicima zaštitnika građana, navodeći da je sličan problem postojao i ranije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP