Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠOKANTNA PRIČA MARIJANE DRMNIĆ:

"Ostala sam bez dojke jer su me pogrešno lečili u trudnoći!"

Autor: Blic | 16.07.2014 - 10:31:00h | Komentara: 4

Marijana Drmić (36) iz Pančeva ostala bez dojke jer su je lekari u Opštoj bolnici u Pančevu lečili od pogrešne bolesti. Na kraju ih je tužila pa može da ostane i bez imovine.

Marijana Drmnić

Marijana Drmnić | Foto: M. Jošida

Umesto da analizama ustanove da boluje od karcinoma, doktori su je deset meseci lečili od mastitisa i to pomoću masti i antibiotika.
Zbog toga je i tužila bolnicu Višem sudu u Pančevu, ali je taj spor pre nekoliko dana i izgubila.
- Nesporna je činjenica da su me nekoliko meseci pogrešno lečili i pored toga što je sve ukazivalo da imam maligni proces. Kašnjenje u adekvatnom lečenju odrazilo se na širenje malignih bolesti na limfne žlezde, zbog čega mi je na kraju odstranjena dojka, kao i nekoliko limfnih žlezda - priča za “Blic” Marijana.

Sve je počelo još dok je bila u šestom mesecu trudnoće, juna 2007. Tada je imala samo 29 godina. Iz leve dojke je primetila da joj curi krv. Doktorka u domu zdravlja zabrinula se i odmah je uputila na onkologiju. Bez ijedne urađene analize, onkolog joj je dao pantenol kremu i poslao je kući. Međutim, nakon porođaja Marijana je počela da oseća sve jači bol u levoj dojci. Tek rođenu devojčicu nije mogla da hrani, jer je dojka promenila izgled, a mleko je jedva moglo da izlazi.

Rekli mi da dam dete

Samohrana je majka i tokom hemoterapije nije mogla da radi. Zbog toga se obratila Centru za socijalni rad, koji umesto da joj pomogne, predložio da dete da hraniteljskoj porodici. - Rekli su mi da nisam sada sposobna da se staram o detetu, ali kada se izlečim da mogu da dođem po nju. Da nije bilo gradonačelnice Pančeva, koja mi je pomogla, ostala bih i bez ćerke - kaže Marijana.

- Jedno vreme su mi pomagale patronažne sestre. Doktor u Domu zdravlja mi je rekao da to nije ništa. Posavetovao me je da odem u romsko naselje i potražim neku Romkinju koja ima malo veće dete i da je zamolim da podojim njeno dete da bih izbacila mleko iz dojke - u očaju priča Marijana.

Maja 2008. ponovo se obratila onkologu i analize su pokazale da ima čvoriće. Umesto još pretraga, Marijana je dobila antibiotik i lek za smanjivanje otoka. Na sledećoj kontroli doktorka je konstatovala da antibiotici pomažu, jer se sve smiruje.

- Samoinicijativno sam otišla kod hirurga u Opštoj bolnici u Pančevu, u čemu mi je pomogla drugarica. Njemu je sve izgledalo sumnjivo, poslao me je kod radiologa i već u sledećem momentu mi rekao da moram da se operišem. Dijagnoza mi je bila karcinom dojke, s tim što je bolest metastazirala i na dva limfna čvora - kaže Marijana.


Hemoterapiju i zračenje predložio je konzilijum lekara Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Tada je Marijana prvi put uradila mamografiju, skener kičme i karlice, kao i tumor markere. Do tada joj nijedan lekar iz Pančeva nije predložio te analize.

- Lečili su me po principu “mladi ste za tako nešto”. Ne želim da još neko prođe kao ja - kaže Marijana očiju punih suza.

Sada ona mora da plati bolnici oko 45.000 dinara jer je sud ustanovio da bi sve bilo isto i da joj je bolest ustanovljena ranije.

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 16.07.2014 13:54h

    Ej,Srbijo propala državo.Nema vama spasa ni za sto godina to je jedan mulj iz koga treba bežati glavom bez obzira.Neke afričke zemlje su za vas Švajcarska.Sve ste bliži Bangladešu ,Somaliji ,Maliju i sličnim državama.

  • Mrmot Vreme: 16.07.2014 14:15h

    Najgori su Pančevački lekari,ko njima dade diplomu tom nek je seme prokleto do 9 kolena....

  • mimi Vreme: 16.07.2014 17:13h

    Posto je u pitanju pancevacka bolnica sva su cuda moguca. Kome je stalo do zdravlja treba da ih zaobilazi u sirokom luku

  • maki Vreme: 16.07.2014 19:09h

    Nemojte tako, ima u Pancevackoj bolnici i dobrih doktora..Eto, taj hirurg, pa radiolog, pa jos neki.. Mislim, mozda ste vi imali negativna iskustva, ali imacete kontakt i sa onima za koje se moze reci da su vrsni doktori/posebno ove mlade nade .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP