Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEZ TEČNOSTI NA OVOJ SPARINI

Ostali bez vode zbog duga za struju!

Autor: Južne vesti | 17.07.2014 - 15:50:00h | Komentara: 1

I na temperaturi višoj od 30 stepeni, oko 300 porodica u delu Ostrovice nadomak Niša već 4 dana nema vodu, jer lokalnom kamenolomu nisu platile struju za pumpe koje ih snabdevaju vodom.

Deo Ostrovice bez vode

Deo Ostrovice bez vode | Foto: Wikipedia

Jedan deo ovog niškog sela nedaleko od Sićevačke klisure je bez vode, jer su pumpe isključene. Kako kažu meštani, vode nema, a nema ni rešenja, prenose Južne vesti.
- Vrlo je teško. Ima dosta porodica i velike su vrućine. Potrebna nam je voda. U kamenolomu traže da platimo deo duga, a Opština Niška Banja neće ni da čuje za nas - kaže jedan meštanin.
Dve mesne kancelarije u selu Ostrovica snabdevaju se vodom sa lokalnog izvorišta pumpama koje su povezane na strujomer lokalnog kamenoloma koji je u vlasništvu preduzeća “Partizanski put”.
Prvi čovek kamenoloma Milan Stajić kaže da je isključenje struje, u ovom trenutku, bio jedini preostali potez, jer je dug stanovnika Ostrovice veći od milion dinara.
- Tri pisane opomene sam ja meštanima u proteklih mesec dana uputio. Niko nije platio, niko nije ni došao da razgovara. Ja ne mogu, moram da plaćam struju, jer je preduzeće sklopilo ugovor o reprogramu našeg ukupnog duga sa Elektrodistribucijom. Ako oni ne plaćaju, rizikujem da kamenolom ostane bez struje - priča Stajić.
Stajić pojašnjava da jedan deo Ostrovice ima vodu i da njima nije isključena pumpa, jer svoja dugovanja redovno izmiruju.
- Hoću svima da izađem u susret. Ne tražim ceo dug, samo 70.000 dinara i obećanje da će ubuduće redovno plaćati utrošenu struju. Kada plate tu sumu novca, biće i vode - rekao je Stajić.
Sa druge strane, meštani traže pomoć od Opštine Niška Banja i konačno rešenje ovog problema, što je, po njihovom mišljenju, odvajanje od kamenoloma i poseban strujomer.
Međutim, Siniša Krstić, direktor Direkcije za razvoj Niške Banje, koja bi trebalo da pomogne u rešavanju ovog problema, nije bio u kancelariji, a broj njegovog mobilnog telefona bio je nedostupan.


Problem nije od juče

O problemima meštana Ostrovice bilo je reči i 2008. godine kada su blokirali ulaz u kamenolom, ali i 2010. kada ih je posetio i narodni poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević.
On je tada obećao da će pokušati da reši problem, ali se do danas ništa nije promenilo. Sa njim je bio i tadašnji direktor niškog Vodovoda Aleksandar Mitić (DS), koji je rekao da postoji nekoliko rešenja, ali ništa od toga još nije urađeno.
Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 17.07.2014 16:04h

    Mramorsko brdo i Mramorski potok su danas takodje ostali bez vode jer su iskljucene pumpe koje pumpaju vodu do bazena na brdu.Tacno je da postoji dug za struju,ali to je zbog neorganizovanosti i nesposobnosti rukovodstva mesne zajednice,a ne gradjana.Ali avaj,ovo je ipak Srbija,ovde moze bilo ko u bilo koje vreme da ti uskrati osnovne uslove za zivot a da te o tome ne obavesti.Na Mramorskom brdu vode nema,kako ce se preziveti dok se nesposobnjakovici iz MZ odluce na reakciju to sam Bog zna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP