Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEPARTIZACIJA NA LDP NAČIN

Ostojićevu suprugu
udomili na „Božidarcu“!

Autor: Ivan Ninić | 09.03.2013 - 14:51:00h | Komentara: 6

Dok Liberalno-demokratska partija žučno u javnosti zagovara departizaciju u javnim preduzećima i državnoj upravi, funkcioner ove stranke i direktor Narodnog univerziteta „Božidar Adžija“ na Vračaru, Ratomir Anđelković je odmah po stupanju na funkciju u toj ustanovi zaposlio Katarinu Ostojić Španić, suprugu narodnog poslanika i visokog funkcionera LDP-a Zorana Ostojića, saznaje „Alo!“.

Zoran Ostojić

Nudi časove: Zoran Ostojić sa suprugom Katarinom | Foto: Nenad Milošević

Funkcioner LDP-a Ratomir Anđelković odmah po stupanju na mesto direktora Katarini Ostojić Španić dao posao rukovodioca Centra za kulturu

Kako saznajemo, Anđelković je na predlog LDP-a 2010. godine postavljen na funkciju direktora u nekada čuvenom „Božidarcu“ i od tada do danas ta ustanova je na različite načine stavljena u funkciju politike LDP-a. Naš izvor tvrdi da pojedini funkcioneri LDP-a nabacuju poslove svojim firmama na konto „Božidarca“.

- Iako obavlja rukovodeću funkciju, supruga poslanika Zorana Ostojića na posao ne dolazi svakog dana, već onda kada joj to odgovara. Desi se da ponekad svrati, ali njeno radno vreme traje sat-dva i onda joj se gubi svaki trag. Bez obzira na to ona prima punu platu kao da radi puno radno vreme - kaže izvor „Alo!“, inače višegodišnji radnik u „Božidarcu“.
Katarina Ostojić Španić priznaje za „Alo!“ da je od kraja 2010. godine u toj ustanovi angažovana kao honorarni saradnik, na mestu rukovodioca Centra za kulturu, ali objašnjava da za to mesto nije bio potreban javni konkurs i da ponekad posao odradi od kuće.

Univerzitet Božidarac

Nekad bio narodni, a sada LDP-ov: Univerzitet „Božidar Adžija“ | Foto: Jelena Vučetić

 - Nakon godinu dana rada i postignutih rezultata, sklopila sam ugovor na

Ostojić je malo nervozan!
Naše pitanje da li je imao bilo kakve veze sa zapošljavanjem njegove supruge u ustanovi kojom upravlja kadar njegove stranke poslanika LDP-a Zorana Ostojić je popriločno razbesnelo.
- Ako hoćeš vanredne časove koštaće te, ali će ti pomoći - poručio je Ostojić našem novinaru, a zatim je nekulturno prekinuo vezu. Pošto je on bio dugogodišnji novinar, pretpostavljamo da je mislio na časove novinarstva.

određeno vreme, na godinu dana. Ovo kao i nijedno prethodno moje angažovanje, nema ni direktne niti indirektne veze sa tim što mi je suprug Zoran Ostojić, poslanik, već se temelji na mojoj profesionaloj biografiji - kaže ona za „Alo!“ i ocenjuje da tvrdnje kako „ne dolazi na posao“ smatra zlonamernim i neistinitim.
Ona tvrdi da je radila danju, u večernjim satima i vikendom, jer su se tada u „Božidarcu“ odvijali mnogi kulturni događaji.

- Svakodnevno sam morala da radim i od kuće, jer u „Božidarcu“ nisam imala čak ni kompjuter. O količini i kvalitetu rada koji sam uložila u kulturni program te ustanove, najbolje govore rezultati. Poslednji honorar koji sam primila je za oktobar 2012. godine i on iznosi 38.000 dinara neto, a pre toga sam u jednom periodu kao i moje kolege, primala i minimalac - objašnjava Ostojić Španić. Iako joj kolege zameraju na veštom izigravanju Zakona o radu u pogledu različite forme angažovanja, prvo honorarno na, a onda na određeno vreme, ona kaže da je u novembru prošle godine sklopila novi ugovor na određeno vreme. Bez obzira na to što nije ni saslušao naše pitanje, direktor „Božidarca“ Ratomir Anđelković je odbio bilo šta da komentariše uz opasku da tako „ozbiljna tema nije za telefon“.

- Unapred znam šta ćete da me pitate, ali pošto vama treba senzacionalizam neću ništa da odgovorim, poručio nam je Anđelković i prekinuo vezu.

Posao i za odbornika LDP!
Izvor „Alo!“ kaže da se na platnom spisku „Božidarca“ našlo mesta za kadrove LDP-a Jelenu Đurović i Mihaila Grupkovića. Đurovićeva je za naš list potvrdila da je oko tri i po meseca u toj ustanovi bila honorarno angažovana „na osmišljavanju kulturnih sadržaja“ i da je mesečno primala oko 150 evra. Bez obzira što se njena biografija nalazi na sajtu vračarskog LDP-a i što priznaje da je aktivno učestovala u kampanji LDP-a, tvrdi da njeno angažovanje nema veze sa strankom. Njen kolega Grupković, koji je ujedno i odbornik LPD-a u SO Vračar, zaposlen je u pravnoj službi „Božidarca“.

Poslednji komentari
  • Skomi Vreme: 09.03.2013 15:26h

    Ja necu komentarisati da li ova zena radi svoj posao ili ne jer je to pitanje za neke organe koji su za to zaduzeni.Vi ste kroz vase istrazivanje ukazali na ovaj problem i za to zasluzujete sve cestitke.Medjutim pada u oci ponasanje ovog ocigledno prestrasenog sluzbenika koji odbija da saradnju sa stampom.On i njemu slicni jos ne kapiraju da posao koji rade nije njihov privatni biznis i da su duzni da i na ovaj nacin poloze racune gradjanima.Ovaj sluzbenik nije jedini koji umislja da svi treba njemu da polazu racune a on nikom.

  • SOS Vreme: 09.03.2013 16:44h

    Pa i DS je u kuci koja je oteta. Oteli je oni ciji potomci imaju jos vece kuce. Lepo je Srbija nasamarena od raznoraznih i na razne nacine.

  • Жељко Vreme: 09.03.2013 22:45h

    Департизација је један леп параван да се запосле страначки кадрови. Нико се не пита одакле ЛДП-у толики новац, колико Чеда има џипова и "батинаша" који га чувају. Јадно је што у Центру за културу у Младеновцу директор је хармоникаш из једног села из околине Београда који долази на посао само када је плата. И директор Дома здравља у Младеновцу је Чедин кадар а ЛДП нема ни једног одборника у градској општини Младеновац. Тужно, зар не!

  • miki Vreme: 10.03.2013 09:12h

    Ljudi pa to su evropske vrednosti kojima težimo. Ds je oteo kuću za sedište stranke a onda drugu za Đinđića koju još nisu vratili.

  • HANNI Vreme: 10.03.2013 17:06h

    Ima tu svega i svacega,to je samo delic istine, moze im se ,.,,.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP