Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PENZIONERU RADIVOJU BABIĆU (78) PRETI PRINUDNA NAPLATA

Osuđen da plati kamion koji nije kupio!

Autor: S. M. | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 8

Radivoju Babiću (78), penzioneru iz Pakašnice kod Kruševca, Osnovni sud u Kuršumliji odredio je da plati kamion koji je pre 16 godina kaparisao, ali ga nije kupio, jer je saobraćajna dozvola bila falsifikovana! Odsek za prinudnu naplatu Narodne banke iz Kragujevca je odbacio rešenje, ali u kruševačkom sudu insistiraju na prinudnoj naplati.

Radivoj Babić na mukama

Radivoj Babić na mukama

- Oglas za prodaju polovnog kamiona marke „om“ video sam u novinama. Otišao sam u Posavski Metković kod Šapca i sa prodavcem se dogovorio za cenu od 3.000 maraka i dao sam kaparu 300 maraka. Otišao sam u policiju da proverim dokumenta, ali su mi rekli da je saobraćajna dozvola falsifikovana i dali su mi potvrdu o tome, pa sam odustao od kupovine – kaže Babić.

Opunomoćenik prodavca je tužio Babića, ali ne u Kruševcu, gde živi već 34 godine, već u Kuršumliji, jer je Radivoje rođen u Prolom selu. Na suđenju na kojem se nije ni pojavio, Babić je 2003. osuđen da plati pun iznos za kamion sa falsifikovanim dokumentima.

„Kamion je posle moje prijave policiji zaplenjen, ali to tužiocima nije smetalo da nastave da traže naplatu. Predmet je nekoliko godina „ležao“ u Kruševcu, a pre izvesnog vremena je ponovo aktiviran. Nekoliko puta su dolazili kod mene kući da mi popisuju imovinu, traktor, automobil, kompresor... Sa kamatama dug je narastao na skoro 14.000 evra – jada se Radivoje i dodaje da se žalio svim instancama tražeći reviziju postupka, ali je odbijen jer su svi rokovi za žalbu odavno istekli.
Poslednji komentari
  • Sane Vreme: 18.02.2014 08:13h

    Lep primer da trenutni ministar po hitnom postupku razreši postupajućeg sudiju i zabrani mu rad u struci u narednih 50 god. !?! Samo ako bude sankcionisanja za ovakve nebuloze možemo povratiti dostojanstvo i poverenje sudovima u Srbiji !!!

  • aleksandar Vreme: 18.02.2014 13:50h

    apolitican,i verujem u nezavisnost sudstva ali ako je ovo istina ,gde nam je kraj. pozdrav

  • Kole Vreme: 18.02.2014 14:16h

    Obrati se PUPS oni će te sigurno zaštititi, ali pripremi lovu!

  • Jomla Vreme: 18.02.2014 15:01h

    Ovo je slika i prilika države u kojoj živimo.Pre neki dan sam kod sudije za prekršaje dobio kaznu u iznosu od 4000 din, zbog toga što imam psa koji laje u mom dvorištu.Na izjavu da sam ostao bez posla i da nemam novca za kaznu sudija mi je odgovorio "Gospodine, ovde ne dolaze oni koji imaju para!!!" Toliko o pravdi u Srbiji!!!!

  • Djura_cenzura Vreme: 18.02.2014 18:01h

    Zato su nam i oteli oruzje, da ih nebi kokali ko zeceve. nartode naoruzaj se dok je vreme ovi postaju sve alaviji i drskiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP