Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOZAČ KLINIČKOG CENTRA KAŽNJEN JER JE UKLJUČIO ROTACIJU, ALI NE I SIRENU

Osuđen jer je žurio da preveze ugroženu bebu!

Autor: B. Nenković | 23.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

Slavoljub Milosavljević (41), vozač specijalnog vozila za transport ugrožene novorođenčadi Kliničkog centra u Kragujevcu, kažnjen je posle skoro dve godine oduzimanjem dozvole na mesec dana i novčanu kaznu dok je žurio da preuzme ugroženu bebu iz Novog Pazara. Prekršajni sud u Kragujevcu procenio je da je Slavoljub kršio zakon jer nije imao uključenu sirenu, a presuda je potvrđena i na apelaciji.

„Samo sam  obavaljao  svoj posao“:  Milosavljević

„Samo sam obavaljao svoj posao“: Milosavljević | Foto: Biljana Nenković

- Policija me zaustavila na izlazu iz Kragujevca zbog prekoračenja brzine, iako sam imao uključeno rotaciono svetlo. Sirenu nisam uključio jer je put bio prohodan i time sam ispoštovao propis. Žurili smo da preuzmemo prevremeno rođenu bebu u Pazaru. Doduše, policajac je shvatio o čemu je reč, ali je morao da napravi zapisnik jer me je snimila kamera - priča Slavoljub za „Alo!“ .


Ovaj vozač, iza koga je 20 godina iskustva bez ijedne napisane kazne, kaže da se žalio na presudu jer smatra da nije načinio prekršaj, već je samo savesno obavljao svoj posao. Patrola policije zbog sunca nije videla uključenu rotaciju i to su mu i oni sami potvrdili. Njegova žalba je odbijena i prekršajni sud je u obrazloženju naveo da „vozilo nije imalo posebne zvučne signale, pa ni prvenstvo prolaza, shodno članu 108 Zakona o bezbednosti“.

Milosavljeviću je, osim oduzimanja dozvole na mesec dana, dosuđeno da plati 8.000 dinara novčane kazne, kao i četiri kaznena poena. Dodaje da sa platom od 25.000 dinara nema od čega da plati kaznu i da će je radije odležati u zatvoru jer od tih para izdržava porodicu.
Poslednji komentari
  • anja Vreme: 23.05.2014 08:19h

    E svaka cast! To je prava policija! Dok kriminalci haraju po celoj Srbiji premlacuju, reketiraju i otimaju i niko ih ne dira ovaj covek se kaznjava! SVAKA CAST SRBIJO!

  • Irena Vreme: 23.05.2014 08:21h

    "...jer me je snimila kamera..." Ali, zar saobracajne kamere ne snimaju samo slike, bez zvuka?

  • Peca Vreme: 23.05.2014 08:30h

    Nisam siguran da te kamere snimaju i zvuk. Kako su onda dokazali da nije bila uključena sirena?

  • zika Vreme: 23.05.2014 09:12h

    to nije jedini slucaj,vozaci hitne pomoci koji iz udaljenih mesta voze prema nekom urgentnom centru ne mogu sve vreme da daju i zvucne signale jer se sirena pregreva,na otvorenom putu gde je saobracaj niskog inteziteta oni je gase "da je odmore",sko naidju na radar,a policija ne uoci rotaciona svetla i fotografise vozilo,mora da piše prijavu,a u zakonu jasno pise da vozilo sa prvenstvom prolaza mora da ima ukljucenu i zvučnu signalizaciju tako da sudija donosi okrivljujuću presudu.Niko ne razmislja o tome da neki vozaci moraju da voze 80-100 km do urgentnog centra i da sirene ne mogu da izdrze toliko vremena da rade,da ce ih "izgubiti"kad udju u grad kada su neophodne

  • Kupusijada Vreme: 23.05.2014 09:27h

    NIkad mi nije bilo jasno to sa radarima ,kad te uslika,da li kao to mora da se evidentira i kazna da se pise ili stvarno moze da se izbrise i podmaze sa hiljadu dinara, kao sto mi mnogi tvrde da su uradili!!! Narocito su podlozni tome oni iz pancevacke opstine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP