Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA DANAŠNJEM PROTESTU:

Otac Vladislave Červenko: Selim se iz Srbije, tražiću premijeru ekshumaciju najmilijih!

Autor: N.N.Travica | 28.04.2014 - 15:48:00h | Komentara: 0

Grupa aktivista protestovala je ispred Višeg suda u Novom Sadu tokom ročišta na suđenju Darjanu Musiću (26) za ubistvo svoje devojke, novosadske manekenke Vladislave Červenko (24).

protest

Protest je organizovan tokom ročišta, u ponovljenom postupku protiv Musića, a sve kako bi se skrenula pažnja javnosti na neefikasnost institucija kada je u pitanju nasilje nad ženama. Otac pokojne manekenke najavio je da će napustiti Srbiju, noseći sa sobom čak i svoje mrtve, koje će prethodno ekshumirati.

Na nastavku glavnog pretresa na ponovljenom suđenju Musiću, juče je iskaz dala veštak, doktor endokrinolog Edita Stokić iz Kliničkog centra Vojvodine, dok se ostali uredno pozvani veštaci nisu pojavili. Endokrinolog je sudskom veću kojim predsedava sudija Tamara Radović objasnila da optuženi boluje od insulinzavisnog oblika šećerne bolesti, koja zahteva svakodnevnu primenu insulinske terapije.

Koordinatorka SOS službe organizacije Iz kruga Vojvodina Ivana Nikolić izjavila je na protest ispred novosadske palate pravde, koji je nazvan "Zašto ih nema među nama", da institucije ne postupaju profesionalno, čak i kada je nasilje prijavljeno.

Protest Červenkovih

Edmund Červenko

 
-Danas skrećemo pažnju na osnovno i više javno tužilaštvo, jer se nije postupalo blagovremeno na ranije pritužbe na nasilje koje je Vladislava Červenko prijavljivala, a za koje smo saznali tek tokom suđenja- rekla je Nikolić, dodajući da su samo tokom 2013. godine u Srbiji, prema podacima mreže "Žene protiv nasilja", nasilno ubijene 43 žene i dodala da je poražavajuća činjenica u toj statistici da je više od trećine njih nekoliko puta prijavljivalo nasilje pre ubistva.

Edmund Červenko otac pokojne Vladislave kazao je pre početka ročišta da se divi ženama koje pružaju podršku ispred suda.

Vladislava Červenko i Darijan Musić

Vladislava Červenko i Darijan Musić | Foto: facebook

- Od početka do kraja suđenja su stajale ispred suda i tokom prošlog ročišta i upozoravale da nije Vladislava poslednja žrtva ovog građana, i da zato takve monstrume treba zaustaviti na vreme maksimalnim kaznama zatvora - izjavio je on, dodavši da zbog svih dešavanja njegova porodica ima velike finansijske i emotivne probleme.

Červenko je rekao da će napustiti Srbiju, a da će pre toga prodati kompletnu imovinu i podneti zahtev za ekshumaciju, kako bi sve svoje poveo sa sobom, pokazujući dokumenta Republike Mađarske. Porodica ubijene devojke traži za ubicu maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Sledeće ročište zakazano je za 19.maj, kada bi trebali biti predočeni nalazi veštaka psihijatara, u koliko budu dostavljeni Višem sudu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP