Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAKON O AMNESTIJI

Otmičari kuma Andrije Draškovića na slobodi

Autor: B. Jelovac | 18.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pripadnici borčanskog klana, čiji je odbegli vođa Dalibor Ristić Dača (28) uhapšen pre četiri dana, koji su se mahom našli iza rešetaka nakon velike policijske akcije tokom 2009. amnestirani su i većina će se ovih dana naći na slobodi.

Uviđaj posle ubistva Darija Dujmovića

Uviđaj posle ubistva Darija Dujmovića | Foto: Goran Srdanov

Između ostalih, amnestija koja im je donela smanjenje kazne od deset odsto obuhvatila je i organizatora trojke koja je uhapšena zbog brutalne iznude Nebojše Šarovića (49), kuma Andrije Draškovića.

Nenad Pejović (38)

Nenad Pejović (38)


Nenad Pejović (38) uhapšen je pre tri godine zbog sumnje da je sa dvojicom pripadnika borčanskog klana raznim krivičnim delima zaradio oko 300.000 evra. Između ostalog, Pejović je na prevaru odveo Šarovića u svoju kuću u Kaluđericu kako bi mu vratio dug od 80.000, gde su mu, kako su mediji pisali, navukli kapuljaču na glavu, tukli ga, pucali mu oko glave, prskali ga sprejom i govorili da su mu već iskopali jamu i da će naći narkomana koji će ga ubiti za 500 evra.

Predao se policiji posle ubistva


Sam Nebojša Šarović zvani Glavonja bio je svojevremeno osuđen kao saučesnik, a kasnije je bio svedok na suđenju Andriji Draškoviću za ubistvo pripadnika surčinskog klana Zvonka Plećića Pleće. I sam Šarović završio je u zatvoru kada se u martu 2011. predao policiji zbog ubistva Zemunca Darija Dujmovića (39) ispred kladionice “Balkan bet” kod Grčko-kiparskog tržnog centra u Novom Beogradu. Motiv ubistva bili su dugovi.

Tako im je predao tri automobila i jedan motocikl, a kada su nastavili sa pretnjama da će mu silovati ženu i da znaju gde mu dete ide u školu, dao im je i 10.000 evra. On je prvostepenom odlukom zbog otmice, iznude i oružja osuđen na šest godina i tri meseca, dok su ostala dvojica dobila niže kazne. Apelacioni sud potvrdio je delove presude za koje je Pejović osuđen na dve godine i četiri meseca, ali je odredio da se ponovi suđenje za delo otmice. Međutim, na kraju je “dočekao” Zakon o amnestiji.

- Isto važi i za osam pripadnika borčanskog klana, za koji je direktor policije Milorad Veljović inače svojevremeno izneo podatak da je u Beogradu rasturao od pet do sedam kilograma heroina nedeljno, da se bavio iznudama i otmicama. Oni su uhapšeni u decembru 2009, a sud ih je uglavnom osudio na kazne u rasponu od jedne do tri godine, i to za razbojništva, krađu automobila i posedovanje droge za ličnu upotrebu, a na kraju im je još usvojen i zahtev za amnestiju - kaže naš sagovornik.

Andrija  Drašković

Andrija Drašković | Foto: Saša Maričić


S obzirom na to da se u kaznu uračunava i vreme provedeno u pritvoru, većina će se uskoro naći na slobodi, dok je nekolicina njih već izvan rešetaka. Neki jer su izdržali kazne, a neki zbog amnestije. Kada su pripadnici klana prvi put uhapšeni pre tri godine, u javnost je prvi put dospelo i ime vođe klana Dalibora Ristića. Već u oktobru 2011. za njim je raspisana poternica zbog organizovanja šverca oko 100 kilograma heroina, kada je obelodanjeno da je sa Novopazarcima bio glavni distributer ovog narkotika za Beograd, zbog čega ga i čeka suđenje pred Specijalnim sudom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP