Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BESPLATNA ZABAVA ZA SVE

Otvoren Beogradski letnji festival: Zabavljač vozio mini bicikl ispod zapaljenog užeta!

Autor: Tanjug | 22.06.2013 - 10:33:00h | Komentara: 0

Na Svetski dan muzike, nastupom uličnih zabavljača, žonglera i akrobata na Trgu Republike otvoren je Beogradski letnji festival, 22.Belef.

Belef

Jučerašnji nastup sa Trga republike | Foto: Dimitrije Goll

Bez zvaničnih govora predstavnika osnivača Belefa, Grada Beograda, neformalnim programom pred brojnom publikom sinoć je otvoren Belef na kome će pod sloganom "Diši! Ne diši!" do 15.jula biti predstavljeni programi 13 festivala.


Čast da otvori ovogodišnji festival imao je festival uličnih zabavljača "Baskerfest", besplatan festival za celu porodicu. Na Trgu Republike publika svih generacija uživala je u žongliranju i akrobatici engleskog uličnog zabavljača Iana Ubitačnog koji je vozio minijaturnu biciklu, jedino po meri malom pekinezeru, prolazio vešto vozeći ispod zapaljenog užeta uz duhovite komentare.

Na drugom festivalskom punktu prolaznike u Knez Mihailovoj ulici zabavljali su Čovek Leopard, zabavni komedijaš i žongler, Maurangas koji se predstavio kao zabavni muzičar koji kombinuje cirkus i pozorište kako bi izmamio osmehe publike.

Belef

Svi su se dobro zabavili | Foto: Dimitrije Goll

Oto il Basoto je pravio neverovatne trikove sa balonima a klovn Emiliano Alesi zabavljao je publiku smešnim gestovima, na rukama je vešto hodao zabavljač iz Srbije Vladimir Velimirov, sa fudbalskom loptom žonglirao je Filipino a nastup sa lutkama imao je Predrag Vulović. Baskerfest na Belefu trajaće do sutra a svi su programi besplatni.

"Belef" je otvoren jednim od 13 festivala, do kraja Beogradjani i posetioci Beograda na "festivalu festivala" moći će da prate programe "Kratkog metra", "Belgrade Tango Encuentro"-a, Festivala koreografskih minijatura, "Krokodil" festivala, "Ring Ring"-a, "Sedam veličanstvenih", "Supernatural festivala".

Programi će se održavati na tri lokacije - Trg Republike, dvorište Pete beogradske gimnazije i Ada Huja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP