Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI BEOGRAD

Otvoren Dnevni klub za stare

Autor: Tanjug | 06.05.2015 - 15:30:00h | Komentara: 0

Dnevni klub za stare otvoren je danas na Novom Beogradu, u ulici Mileve Marić Ajnštajn, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da se grad trudi da odgovornom socijalnom politikom poboljša položaj starijih koji Beograd čine boljim mestom za život.

Starci stari ljudi | Foto: Profimedia

Ura! | Ilustracija: Profimedia

Kapacitet dnevnog centra i kluba za odrasla i starija lica "Mileva Marić Ajnštajn" je do 100 korisnika dnevno, organizovanih u okviru različitih programskih aktivnosti.


Prostor ima 298 kvadratnih metara, koji su većim delom opremljeni, a deo opreme se očekuje. Sredstva za objekat u iznosu od gotovo 550.000 dinara obezbedila je kompanija JTI.


Mali je naveo da usluge dnevnih centara mogu da koriste sugradjani stariji od 65 godina, i pozvao ih da se pridruže klubovima u kojima mogu da se dodatno edukuju, razonode, druže, vežbaju, odnosno provedu vreme na kvalitetan način.


Prema njegovim rečima, današnji događaj predstavlja pravu sliku socijalne politike Grada, u okviru koje će u narednih mesec dana biti doneta nova strategija socijalne politike.


Stariji sugrađani, kako je naglasio, Beograd čine boljim mestom za život, pa će Grad nastaviti da podžava Dnevne centre za starije.


Mali je najavio i da će do kraja godine biti sredjen sličan Centar u Svetogorskoj ulici, takođe od novca koji je obebzedio JTI. Donacija JTI, istakao je, čekala je dve godine da bude realizovana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP