Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOŠ JEDAN

Otvoren most u Kotraži

Autor: Tanjug | 20.10.2012 - 20:00:00h | Komentara: 0

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak danas je svečanim presecanjem vrpce otvorio most preko Kotraške reke u opštini Lučani, u prisustvu brojnih meštana Kotraže i članova lokalne samouprave.

Kompletna investicija vrednosti 15 miliona dinara finansirana je od strane ovog javnog preduzeća, izjavio je Tanjugu Drobnjak. Pored mosta uradjeno je i 400 metara pristupnog puta.
-Mi pomažemo lokalnim samoupravama, međutim sada nam je veliki problem nedostatak sredstava. Nedostaje nam novac za održavanje 10.000 kilometara puteva, istakao je on.
Drobnjak je napomenuo da im "još jednu prepreku" u tom poslu predstavlja prošlogodišnja uredba vlade da lokalne samouprave ne izdvajaju sredstva za održavanje 6000 kilometara puteva , jer nemaju ni opremu ni firme za zimske službe.

Most

Mosovi nas spajaju | Ilustracija: foter.com

On je najavio da će JP "Putevi Srbije" zajedno sa Ministarstvom za regionalni razvoj pokušati da prevazidju probleme. Govoreći o planovima za sledeću godinu on je kazao da se, kada je u pitanju održavanje, raspolaže sa 10 milijardi dinara, dok će za rehabilitaciju biti izdvojeno između dve i dve i po milijarde.
-Mi smo već dve godine u pregovorima sa Svetskom bankom i imamo kredit koji će biti uvršćen u budžet za 2013. godinu od 100 miliona dolara, tako da od maja krećemo sa rehabilitacijom, najavio je Drobnjak.
Pored toga, JP "Putevi Srbije" će u narednih 4-5 godina uložiti oko 100 miliona evra u 2.500 kilometara puteva kako bi bili "dovedeni u dobro stanje". Na pitanje o povezanosti sa Slučajem Dulić, Drobnjak je kratko odgovorio -Sve sam uradio po zakonu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP