Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER NA SVEČANOSTI

Otvorena fabrika u Rumi

Autor: | 28.06.2015 - 11:16:00h | Komentara: 2

U Rumi je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije "EverRest production", u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, ministra privrede željka Sertića, kao i ambasadora Kine i Danske.

Otvaranje fabrike u Rumi

Otvaranje fabrike u Rumi | Foto: Twitter/Aleksandar Vučić

Fabrika će zaposliti u prvoj fazi 300 radnika, a reč je o investiciji vrednoj 15 miliona evra i izgradnji proizvodnog pogona od 28.880 metara kvadratnih.

Projekat je u četiri faze, a podrazumeva ulaganje od 50 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika.
Predsednik kineske kompanije "Healthcare" Zangen Ni i vlasnik danske kompanije "Everrest" Kristian Frismodt, kao i direktor "Healtcare Europe" Aleksandar Andersen Podravac istakli su da je Srbija izabrana za regionalni proizvodni centar zbog njenog strateškog položaja, a novi proizvodni pogon u Rumi će snabdevati evropsko tržište, Rusiju, Bliski istok, Severnu Ameriku.
Proizvodnja memorijske pene za jastuke i dušeke je ekološki bezbedna, a fabrilka će se snabdevati sirovinama sa domaćeg trzišta, najavili su predstavnici kompanija.
Kompanija "EverRest production" osnovana je 2012. u Novom Sadu, kao rezultat zajedničkog ulaganja danske kompanije "Everrest" i kineske kompanije
"Healthcare Co.Ltd", koja je svetski lider u proizvodnji memorijske pene, te je ova investicija od neprocenjivog značaja za jačanje srpske ekonomije.
Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni Rumska petlja.
Predstavništvo "Healthcare Co.Ltd" se nalazi u Rugaou, u kineskoj provinciji Jiangsu.
"Healthcare Co. Ltd" najvećim delom proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, ali i CNC mašine za sečenje poliuretana. Tokom poslednjih nekoliko godina "Healthcare Co. Ltd" je ojačao svoj položaj u Kini uz pomoć brenda MLILY.
Poslednjih godina "Healthcare" je udvostručio svoju veličinu i trenutno ima više hiljada zaposlenih u Kini u sferi svojih različitih poslovanja.
Predstavništvo "Everrest Aps" se nalazi u Arhusu u Danskoj.
"Everrest" proizvodi i prodaje jastuke i dušeke za velike maloprodajne objekte u Evropi. "Everrest" je najveći prodajni zastupnik "Healthcare Co" u Evropi i prodaje u oko 17 država u Evropi, što čini 30 odsto ukupnog proizvodnog obima kompanije "Healthcare".
Pored Evrope, kompanija posluje i na američkom tržištu, kroz poslovnicu u Kaliforniji.
Poslednji komentari
  • Mile Vreme: 28.06.2015 12:05h

    Vučića ludaka moramo strpati u ludnicu ili će nas uništiti biološki I tertorijalno. Ne smemo mu dozvoliti da sutra putuje u Brisel. Za Vučića veleizdaja države i naroda je kompromis?! Vučić je šizofreničar. Po tom kriterijumu ga je Jovica Stanišić uz nadzor CIA davne 1992 godine:selektirao, obrađivao i navukao na kokain. Vučić ima zadatak da nas uništi! On je potpisao Briselski sporazum i otkionu Kosovo i Metohiju, IPAP sporazum sa NATO privatnim vojskom Vatikana, a sad treba da pomogne u svrgavanju Dodika i ukidanju Republike Srpske, proda TELENOR itd.,

  • Milos Vreme: 28.06.2015 14:03h

    PROPAGANDA Vodje !!! Otvorena fabrika koja nece raditi jos 3 godine, ALI BITNO JE NA DANASNJI DAN NACI NESTO ZA SLIKANJE. Fabrika jos nije ni blizu zavrsetka a kamoli da je nekog zaposlila. Ali sta to vredi kad to ne znaju ni na drugom kraju Rume, a kamoli na drugom kraju Srbije. Opsirnije o otrvaranju na dnevniku RTS, udarni termin 19:30 Samo kome ce sad odbiti od plate,(kad nema jos radnika) za jelo i pice za Vodju kao proslog meseca kad je otvarao Adrijanu, firmu koja radi vec 3 godine,pa odbili radnicima od minimalca, da Vodja moze da jede i pije DOBRA FORA:- PROSLOG MESECA OTVORENA FABRIKA KOJA VEC UVELIKO RADI TRI GODINE, A DANAS OTVORENA FABRIKA KOJA NECE RADITI JOS NAJMANJE TRI GODINE!!! A SLEDECE SUBOTE OPET DOBRA FORA ZA SLIKANJE: OTVARANJE NOVOG BAZENA U RUMI , STAROG TRI GODINE PA KO VOLI NEK IZVOLI...... ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP