Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SREMSKA MITROVICA

Otvorena Kancelarija za alternativne kazne

Autor: E. A. | 28.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Sremskoj Mitrovici počela sa je radom Kancelarija za alternativne sankcije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i državne uprave.

U Sremskoj Mitrovici počela sa je radom Kancelarija za alternativne sankcije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva

U Sremskoj Mitrovici počela sa je radom Kancelarija za alternativne sankcije

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Milan Stevović rekao je da „imamo i Ustavnu obavezu da svim građanima Republike Srbije omogućimo da im budu izricane alternativne sankcije rada u javnom interesu“, što će otvaranje ove kancelarije i obezbediti.


Ovo je deseta po redu takva kancelarija na teritoriji Republike Srbije. Kancelarija je otvorena na osnovu memoranduma o saradnji koji su potpisali ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i gradonačelnik grada Sremske Mitrovice Branislav Nedimović u julu ove godine. Time su stvoreni svi uslovi za sprovođenje kazne rada u javnom interesu i uslovne osude sa zaštitnim nadzorom i u ovom okrugu.

Sa primenom ove vrste alternativnih sankcija, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija otpočela je 2009. godine otvaranjem kancelarije u Beogradu. Zatim su otvorene kancelarije u još šest gradova, i to Subotici, Somboru, Valjevu, Kragujevcu i Nišu. Do sada je kroz ove kancelarije izvšeno preko 230 kazni rada u javnom interesu. Početkom ove nedelje otvorene su kacelarije i u Požarevcu i Smederevu. Planirano je da u toku 2014. godine počne sa radom još šest ovakvih kancelarija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP