Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVAMALA

Otvorena Nedelja ponosa: Policija čuva posetioce

Autor: Agencije | 22.09.2014 - 18:10:00h | Komentara: 3

Nedelja ponosa počela je danas otvaranjem Sigurnog srca grada u Savamali i simboličnim presecanjem vrpce.

a

Do 28. septembra biće organizovane debate o pravima homoseksualnih, biseksualnih i transrodnih osoba, projekcije filmova i izložbe posvećene toj temi. Za petak je najavljen i koncert transrodne umetnice Fifi, učesnice X faktora.

"Održavanje parade izvesno"

Organizatori Parade ponosa 2014. ocenili su danas da je ove godine atmosfera u javnosti uoči tog skupa povoljnija i da očekuju da se šetnja 28. septembra održi, ali će to zavisiti od konačne bezbednosne procene policije. Član Organizacionog odbora Parade ponosa u Beogradu Boban Stojanović  rekao je danas da je atmosfera pred tu manifestaciju bolja nego prethodnih godina, odnosno da ima manje tenzija i pretnji.

Boban Stojanović

Boban Stojanović

- Ove godine je atmosfera drugačija. Manje je tenzija, manji je broj pretnji, a policija to brzo procesuira. Društvo se polako menja - kazao je Stojanović na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru i dodao da ipak uvek postoje grupe koje žele da ugroze skup.
Član Organizacionog odbora Goran Miletić izrazio je nadu da Parada ove godine neće biti zabranjena, kao prethodnih i da će šetnja biti održana u nedelju, 28. septembra. Stojanović je kazao da su od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića dobili uverenje da policija radi na tome da Parada bude održana, ali je na pitanje o najavljenom štrajku policije pred Paradu novinarima rekao da se obrate MUP-u, jer on nije prava adresa.
On je, međutim, dodao da uvek postoje grupe koje ele da ugroze održavanje Parade.
- Šta god da se desi 28. septembra mi nastavljamo našu borbu da naša država bude demokratska - kazao je Stojanović.
Upitan da prokomentariše jučerašnju izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da ne razume zašto bi on stao na čelo Parade ponosa, Stojanović je kazao da će na čelu kolone stajati građani jer je "čelo kolone za ljude".
- Ovo je skup građana, a ne Dačićev skup. Kada on nešto organizuje može da određuje ko će gde da stoji - kazao je Stojanović i dodao da su prisustvo potvrdili ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.


Miščević, Mihajlović i Devenport podržali Paradu ponosa

Tanja Miščević

Tanja Miščević | Foto: Oliver Bunić

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević najavila je da će učestvovati na Paradi ponosa u Beogradu, zakazanoj za nedelju 28. septembar, a podršku održavanju tog skupa dala je i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović.
Miščević je novinarima u Medija centru rekla da duboko veruje u prava svih građana na slobodno okupljanje i da će zbog toga učestvovati na Paradi. Šef Delegacije Evropske unije Majkl Devenport takođe je najavio da će učestvovati na Paradi ponosa i pozdravio podršku koju su tom skupu dali predstavnici Vlade Srbije.
- Veoma je bitno da se štite osobe koje žele da slobodno izraze svoje mišljenje i različitosti, drago mi je da je vlada svesna svojih obaveza - rekao je Devenport.
Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 22.09.2014 21:46h

    Ne rekoste `ponosa cega`?

  • grada Vreme: 23.09.2014 01:06h

    Ovi su dobro zasticeni, a penzionere opljackase i nikom nista!

  • ljilja Vreme: 23.09.2014 08:39h

    Nemam ništa protiv seksualne opredjeljenosti pojedinaca, ali ovo paradiranje mi je totalno glupo. To si što si šta imaš da paradiraš. Ne znam šta se postiže tim činom. Da probude nečiju svijest? O čemu? Bato-bato, seka-seka. To je njihov lični izbor i nek se diče s tim u 4 zida. Ne podržavam da ih neko napada bilo fizički ili psihički, to niko nije zaslužio, ali vodi svoj život tamo gdje mu je mjesto, ipak je to nešto intimno i zadržite za sebe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP