Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INTERVJU NEDELJE: OGNJEN KOROMAN

Ova zemlja je poremećena!

Autor: P. Milovanović | 31.05.2015 - 15:36:00h | Komentara: 4

Ognjen Koroman se na velika vrata vratio u srpski fudbal! Bivši kapiten Crvene zvezde, član brojnih ruskih klubova i engleskog Portsmuta, poznat po vrućem temperamentu, koji ga je u životu (pre)često skupo koštao, pre tri godine je “okačio kopačke o klin”, nakon čega mu se gubi svaki trag s fudbalske mape. A onda, pravi bum! Pre tačno nedelju dana, Koki je sa crveno-belim kadetima (igrači uzrasta do 16 godina) pokorio region, osvojivši “Turnir prijateljstva”, na kojem učestvuju klubovi s prostora bivše Jugoslavije, što je bio dovoljan povod da se “Alo!” nađe oči u oči sa njim.

Ognjen Koroman

Ognjen Koroman | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Ređale su se teme ko na traci, počev od fudbala, preko politike, pa sve do estrade i starleta, koje su trenutno slika i prilika stanja u našem društvu, a Koroman je "muški" odgovorio na sva pitanja.

"Spustio sam gas", impulsivnost je iza mene!
Krasio vas je vrući temperament, kakva je sad situacija?
- Dešavalo se da burno reagujem, ali to sam ja, ne umem da ćutim i da glumim, takav je moj temperament. Na terenu sam bio impulsivan, drugačiji od ostalih. To ne znači da sam dobar ili loš čovek, na drugima koji me poznaju je da sude. Sada sam “spustio gas”, trener mora da bude primer svojim igračima.
 


- Živimo u društvu gde školovani i obrazovani ljudi, kao i sportisti, nemaju perspektivu i zato idu preko. Poremećene su vrednosti, i to je trenutno naša realnost - počeo je priču Koroman (36).


Konkretno, šta podrazumevate pod tim poremećene vrednosti?

- Da pevači zarađuju više od lekara, starlete su poznatije i zastupljenije od predsednika države, a najgledanija emisija su “Parovi”. Više se gleda rijaliti program od nekih drugih bitnih stvari, više se piše o starletama nego o politici i sportu. Narod se hrani time da gleda skandale, spletke, ko je sa kim…

 
Da li vam smeta takvo stanje stvari?
- Ne pogađa me, prošao sam mnogo gore stvari, preživeo rat. Svako neka radi

Zvezdi treba „aždaja”, a to je Terzić!
Ko može da probudi uspavanog diva iz Ljutice Bogdana?
- Zvezdi treba aždaja, neko ko je spreman da se svaki dan bori sa vetrenjačama. Mislim da je Zvezdan Terzić pravi čovek za to. Ima viziju i kontakte, treba mu dati prostora i vremena da napravi sistem i izvuče Zvezdu iz ponora. Samo on to može da učini.

svoj posao najbolje što zna. Ponavljam, meni ne smeta, ali krivo mi je zbog dece. Imam dve ćerke - Nedu (14) i Nađu (10), i sina Jakova (4), njih hoću da sačuvam od toga. Želja mi je da se neke stvari dovedu u normalu. Mogu da im isključim televizor, zabranim da gledaju “Parove”, ali moje ćerke sutra odu u školu gde druga deca pričaju o tome i sve pada u vodu.

Sigurno ste čuli za Staniju i Soraju, naše glavne starlete…

- Čuo sam, ali ne želim pojedinačno da spominjem te devojke i da licitiram imenima. Iskreno, ne znam ni šta kod nas u Srbiji znači reč starleta i kakvo je to zanimanje, šta rade te osobe… Znam samo da od starleta u Srbiji ne postoje popularnije osobe.

Voleo bi da upozna premijera

Voleo bi da upozna premijera | Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Moji momci mogu da vrate pola duga od 50 miliona!
Pričajući o tome da mu smeta i koliko ga boli dominacija Partizana i čak sedam osvojenih titula u poslednjih osam sezona, Koroman je dao krajnje interesantan komentar.
- Generacija rođenih 1999, koju vodim, jedna je od najtalentovanijih u istoriji kluba. Ubeđen sam da uz dobar rad sa njima i dobar sistem, ako budu ispraćeni kako treba do prvog tima, mogu da očiste pola duga, koji je oko 50 miliona.

Kakvo mišljenje imate o politici u Srbiji?

- Nama ko god da je na vlasti ne valja. I tu smo podeljeni. Ne sviđa mi se što predsednika danas svako može da kritikuje, vređa, proziva, a da ne snosi nikakvu odgovornost.
 
A o radu premijera Vučića? Jedni ga nazivaju diktatorom, drugi vizionarom…
- Nisam previše upućen u politiku, ali mislim da je dosta dobrih stvari uradio za Srbiju. Vreme će pokazati kako je radio. Vučić je prodoran, karakteran čovek, ima izraženu moć govora u društvu. Bila bi mi čast i zadovoljstvo da ga upoznam.
 
Da li ste član neke političke partije?
- Ne. Nikada čak nisam ni glasao. Mogao sam pre sedam godina da uđem u politiku dok je Vučić bio opozicija, njegovi bliski saradnici su me zvali da se pojavljujem na večerama i ručkovima u doba dok sam bio kapiten Zvezde. Imao bih sigurno povlastice i koristi od toga, ali sam odbio. Politika i ja smo dva sveta. Meni je mesto u fudbalu.

Ognjen Koroman sa svojim pulenima

Ognjen Koroman sa svojim pulenima | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Prebacimo se onda konačno i na fudbal. Veliki uspeh ste ostvarili već na

Delije” bi me uneredile da su htele!
Ima li, na kraju, istine u pričama o šamaru iz 2008. godine, nakon eliminacije od APOEL-a.
- Mi, igrači, bili smo kolateralna šteta. Kao kapiten je trebalo da izađem ispred igrača i stanem pred navijače. Bilo ih je stotinak, jedan me je odgurnuo, i ništa više. Nije bilo nokauta ni šamara kao što se pisalo. Da su htele, “delije” bi me uneredile, ma sve nas, tu na terenu, ili bilo gde u gradu. Ali to nije bio cilj njihove posete. Posle sam od vođa navijača Marka i pokojnog Dunjića doživeo takvu podršku kakvu mislim da nijedan drugi igrač Zvezde nije imao.
 

startu trenerske karijere. Trofej na “Turniru prijateljstva”, Zvezda ponovo ima čime da se ponosi…
- Da mi je neko pre godinu dana rekao da ću biti trener, rekao bih mu da je lud. Generacija rođenih 1999, koju vodim već sedam meseci, jeste suvo zlato. To su sjajni momci, ostvarili su veliki rezultat i zato na njih moramo da obratimo posebnu pažnju. Pižon je moj mentor, mnogo mi pomaže i zahvalan sam mu na tome.
Mnogi od njih će uskoro uskoro “pokucati” na vrata prvog tima. Kada bi to moglo da se dogodi?

- Sigurno da postoji ozbiljna grupa koja pretenduje za prvi tim Zvezde, recimo da je potrebno još dve do tri godine da stasaju za takav izazov.
 
A šta je sa ambicijama Ognjena Koromana? Verovatno posle uspešne igračke karijere sanjate da jednog dana sednete i na klupu kluba s “Marakane”?

Svi mi koji uplovimo u trenerske vode sanjamo. Još sam mlad, tek pečem     trenerski zanat, ali nema dileme da mi je uspeh sa kadetima dao krila i motivaciju da dođem do prvog tima Zvezde. Jednog dana možda i do selektora Srbije, što bi bio šlag na torti.

Zeman je namerno rušio Zvezdu!
Zvezda je 2008. prolazila kroz najteže trenutke u istoriji, a sve to pod komandom Zdenjeka Zemana. Koroman o ljudskim kvalitetima češkog stručnjaka ima samo reči hvale, što nije slučaj sa trenerskim umećem.
- Zeman je najgori trener u istoriji Zvezde. Za dva meseca, koliko je bio na poziciji, uspeo je sve da uništi. Ispali smo ekspresno iz Evrope, posle pet kola bili smo zadnji na tabeli, što se nikada pre nije desilo. Kao da je sve namerno radio.

Poslednji komentari
  • mile-pile Vreme: 31.05.2015 19:06h

    Ćuti i treniraj te klince.

  • Predrag Vreme: 31.05.2015 19:45h

    Nije bas neki kvalitet od coveka. Trenera Zemana su bojkotovali igraci jer ih je na pripremama satirao od nabijanja kondicije. Zeman je vodio klubove u Seriji A a kao ne bi znao Zvezdu. Ovo uvlacenje Vucicu ne bih komentarisao kao ni uvlacenje vodjama navijaca.

  • jovana Vreme: 31.05.2015 20:10h

    Nisam sigurna da vi novinari znate sta znaci rasciniti nekoga, a sta izopstiti iz SPC? Sl. put malo vise informisanja i edukacije.

  • Goran Vreme: 31.05.2015 20:26h

    Ja radim u školi, uvek bilo i biće!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP