Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOZAČ VLADINOG "AUDIJA" SE OPUSTIO

Ovaj manijak će jednog dana nekoga da ubije!

Autor: A. O. | 04.06.2014 - 19:55:00h | Komentara: 3

Vozač automobila „audi a8“, koji pripada Upravi za zajedničke poslove Vlade Srbije, fotografisan je na uglu ulica Kneza Miloša i Narodnog fronta, kako čini niz saobraćajnih prekršaja.

Spreman  da izazove  karambol

Spreman da izazove karambol (kliknite na fotografiju za uvećanje | Foto: ALO!

 Na fotografiji do koje je došla redakcija „Alo!“ može se videti da je vladino vozilo (registarski broj poznat redakciji) skrenulo iz krajnje desne trake, zaustavilo se na pešačkom prelazu i sprema se da skrene levo, uprkos jasnim znacima, a je to zabranjen smer.

Damir Okanović, iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, istakao je za naš list da Zakon o bezbednosti saobraćaja važi za sve, pa i za vozila državnih organa.

- Kršenje propisa od strane vozača službenih državnih vozila šalje lošu poruku da država ne poštuje propise koje je sama donela, a time se gazi i osnovno načelo vladavine prava, a to je da zakon važi za sve - naveo je on i detaljno analizirao fotografiju koju smo mu poslali. On je naveo da, ako je na slici vozilo vojske, policije, BIA, VBA ili VOA, onda je na takvom automobilu dozvoljeno postojanje crveno-plavih trepćućih, odnosno rotacionih svetala.

Vozač ministra  načinio najmanje tri jasna prekršaja

Vozač ministra načinio najmanje tri jasna prekršaja | Foto: Petar Marković

 - Ako je crveno svetlo u dnu vetrobranskog stakla na vozilu „audi“ trepćuće crveno svetlo, a automobil je vozilo pod pratnjom, tada na „audiju“ signalizacija nije postavljena na propisan način, jer crveno-plava signalizacija mora biti postavljena tako da je vidljiva sa sve četiri strane vozila - rekao je Okanović.

Naš sagovornik je takođe istakao da se na osnovu iste fotografije može reći da, ako je „audi“ iz položaja vidljivog na fotografiji nastavio kretanje pravo, u smeru ka Masarikovoj ulici, ili u svoju levu stranu, u smeru ka Takovskoj ulici, onda je vozač tog vozila načinio prekršaj nepoštovanja saobraćajne signalizacije na kolovozu, pri tom ometajući vozila u sve tri ostale saobraćajne trake.

- Ako je vozilo „audi“ prešlo zaustavnu liniju tokom trajanja crvenog svetla na semaforu, onda je vozač tog vozila načinio prekršaj nepostupanja po signalu semafora - istakao je ovaj stručnjak u oblasti saobraćaja.  

Nadležni bez odgovora

Redakcija “Alo!” juče je uputila i pitanja Upravi za zajedničke poslove, kabinetu pomoćnika direktora Zoranu Nikoliću, koji je zadužen za sektor saobraćaja u ovoj Upravi. Tražili smo da nam odgovori ko od vladinih službenika koristi vozilo čiji je vozač načinio niz prekršaja. Međutim, do kraja zaključenja ovog broja „Alo!“ nismo dobili odgovor. Ipak, kako „Alo!“ nezvanično saznaje, ovo vozilo koristi jedan od ministara u Vladi Srbije.

Predviđene kazne

- Za nepoštovanje saobraćajne signalizacije - 5.000 dinara

- Za nepoštovanje crvenog svetla - od 15 do 30 hiljada dinara, šest poena i tri meseca zabrane upravljanja vozilom
- Za korištenje blinkera, a da za to nema pravo - od 15 do 30 hiljada

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 04.06.2014 13:11h

    Kad se vozaci ovako ponasaju, kako li se tek ministri ponasaju.

  • alex Vreme: 04.06.2014 19:18h

    A jel to on negde zuri? Koliko vidim upaljeni su treptaci, sto znaci da je vozilo sa pravom prvenstva, a posto se vidi da gori crvena lampica na sredini soferke, znaci da je vozilo pod pratnjom, sto opet znaci da je unutra visoki funkcioner. Sad opet se vracamo na to, ko sme da se vozi sa rotacijom a pogotovo ovako sa crveno-plavim ??? Crveno i plavo, koliko sam ja upoznat ili je predsednik republike ili premijer... ?!

  • MrX Vreme: 04.06.2014 22:52h

    Kakva je vlast, taj vozač, čim je toliko kuražan, ukoliko mu i zabrane da vozi postaće neki savetnik u vladi, eventualno pomoćnik predsednika opštine Zemun, kao što je i sada slučaj! Ne sekiram se ja za njega!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP