Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI TRENDOVI

Ovako će izgledati novi Ajfon 6! (FOTO)

Autor: Blic | 09.09.2014 - 20:40:00h | Komentara: 0

Kompanija "Epl" je u San Francisku predstavila svoje najnovije uređaje sa kojima kreće u žestok obračun sa konkurencijom.

Ajfon 6 Foto: Profimedia.rs

Ajfon 6 Foto: Profimedia.rs

U prepunom "Flint" teatru Tim Kuk, direktor "Epl" kompanije, predstavio je najnovije uređaje ove kompanije Ajfon 6 i Ajfon 6 plus, manje verzije novog modela.
Fil Šiler, tehnički direktor "Epla" predstavio je specifikacije novih modela koji između ostalog uključuju i Retina HD displej koji odaje sliku LCD ekrana, a sam displej je napravljen od ojačanog stakla uz 185 odsto više piksela nego prethodni ajfon. Osovina je napravljena od nerđajućeg čelika, a veličina displeja Ajfona 6 je 5,5 inča, odnosno 4,7 inča za Ajfon 6 plus.
Specifikacije displeja na Ajfonu 6 je 1920 x 1080, odnosno 1334 x 750 Ajfona 6 plus i dok je Ajfon 6 debeo 6.8 milimetara, 6 plus je debeo 7.1mm.
Kada je reč o procesoru, iz "Epla" su napravili novi A8 64-bitni čip, koji podiže brzinu telefona za 20 odsto, a brzinu grafika za čak 50 odsto, a zagrejavanje procesora je skoro pa potpuno isključeno.

Ajfon 6 Foto: Profimedia.rs

Ajfon 6 Foto: Profimedia.rs

"Epl" je predstavio i novi operativni program IOS8, na kojem će novi modeli raditi, a koji uključuje brže otvaranje aplikacija, glasovne komande, program za praćenje zdravlja, kao i program za slanje kratkih glasovnih poruka.
Baterija na novim telefonima može da izdrži do 24 sata 3G razgovora na Ajfonu 6 plus, odnosno 17 sati na Ajfonu 6. Predstavljen je i M8 procesor, koji je ugrađen zarad fitnes aplikacija, te sa lakoćom može da prepozna o kojoj vrsti vežbanja se radi i tako povoljnije izračunava rute i izgubljene kalorije.
Predstavljenja je i nova kamera imena ISight, koja ima 8 mega piksela, i 1,5 piksela sa novim blicem i senzorom koji automatski fokusira lice na slici umesto pozadine, a panorama fotografije su sada prikazane i do 43 megapiksela po slici. Što se tiče stabilizatora fotografije, Ajfon 6 ima digitalni stabilizator dok 6 plus ima optički. Video može da podrži produkciju od 1080p, uz 30 do 60 frejmova u sekundi, dok slou moušen opcija može da uhvati 120 do 240 frejmova u sekundi.
Cena novih modela se kreće od 199 dolara za model od 16 gigabajta, 299 za model od 64 i 399 za model od 128 gigabajta, a sa prodajom kreću od 19 septembra.
Tehnološki gigant je predstavio i svoj "pametni sat", što je izazvalo erupciju oduševljenja u publici. Reč je o jednostavnom "kockastom" dizajnu sa safirskim ekranom i senzorima na pozadini koji prate funckcije organizma, a sat reaguje na podizanje ruke.
Satom se može upravljati sa tri načina: tač skrinom, kružićem koji je postavljen sa strane sata i glasovnim komandama pri odgovoru na poruke ili razgovoru sa Sirijem.

Sat može da razlikuje dodir od pritiska pri upravljanju uređajem, a radi na novom S1 procesoru. Ovaj sat se puni putem bežičnog punjača, te dolazi u šest različitih boja.
Moguće je i organizovati aplikacije na satu, kao i upotreba većine njih poput astronomske aplikacije kojom možete posmatrati planete i svemir. Sat je prepun pametnih aplikacija poput planera, fitnes i zdrastvene aplikacije, muzičkog plejera i mnogih drugih.
Pri dobijanju notifikacija, sat automatski vibrira kako bi upozorio korisnika da ima obavezu na čekanju. Sat prepoznaje i pitanja u poruci, te automatski nudi odgovore na ista. Moguće je i listanje fotografija iz telefona na satu, za šta se koristi nova krunica sa desne strane sata. Upotreba GPS-a je takođe moguće putem sata, kao i pronalaženje restorana i bioskopa.
Kada je reč o pismenim porukama, one su za sada moguće samo između određenog broja prijatelja, s obzirom da je jedina moguća vrsta komunikacije crtanje.
Treće partije takođe mogu da prave aplikacije za ovaj sat, što je uradio i BMW, koji je omogućio otključavanje vrata svojih novijih vozila.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP