Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KADA U KUPOVINU

Ovako će raditi radnje za praznike

Autor: Alo! | 26.12.2014 - 13:32:00h | Komentara: 0

Skupština grada objavila "plan rada" radnji u Beogradu za vreme praznika.

Žene koje su obeležile 2013.

Ilustracija.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u sredu, 31. decembra (uoči Nove godine) dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.
U četvrtak, 1. januara, na Novu godinu, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u petak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. U utorak, na Badnji dan, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) prodajni objekti mogu biti zatvoreni.
Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara), nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.
U skladu sa odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, propisano je da 31. decembra i u dane kada se praznuje državni praznik Nova godina (1. i 2. januar), kao i 13. i 14. januara, radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva od 00 do 24 sata.
Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.
Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.
U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara) kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP