Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA VAS PODSETIMO

Ovako danas rade radnje

Autor: Mondo | 16.02.2015 - 08:42:00h | Komentara: 0

Na neradne dane povodom Dana državnosti dežurne prodavnice će raditi bar do podneva, dežurne pošte i do 20 sati, a parking će biti besplatan.

Kupovina

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Sekretarijat za privredu grada Beograda saopštio je da prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu, na Sretenje - Dan državnosti Srbije, dežurne prodavnice prehrambene robe u ponedeljak i utorak, 16. i 17. februara, moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.
U saopštenju Sekretarijata se navodi da na dane praznika radnje u kojima se obavlja trgovina na malo neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni, navodi BeoInfo.
Pošte Srbije saopštile su da će za vreme obeležavanja Dana državnosti Srbije dežurati 24 časa glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu.
Kako se navodi, u ponedeljak 16. februara i utorak 17. februara, u Beogradu će biti dežurne i pošte u TC Stadion (Zaplanjska 32) od 8.00 do 19.00, u Univereksportu (Nehruova 68 b) od 8.00 do 20.00,u TC Novi Merkator (Bulevar umetnosti 4-6) od 9.00 do 19.00, kao i pošte u ulici Šumadijski trg 2a i Glavnoj 8 u Zemunu od 8.00 do 15.00.
Dodaje se da će 16. i 17. februara dežurati i pošte u Novom Sadu (Temerinski put 50, Teodora Mandića 23, Futoški put 93c, Balzakova 59, Bajči Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14) i dve pošte u Kragujevcu (TC Plaza i TC Roda).
Tokom obeležavanja Dana državnosti, radiće i po jedna pošta u Temerinu, Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Subotici, Šapcu, Vršcu, Pančevu, Nišu, Valjevu, Smederevu, Požarevcu, Kikindi, Somboru, Čačku, Kraljevu, Kruševcu, Užicu, Jagodini, Prokuplju, Boru, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Pirotu, kao i pošte na Zlatiboru i Kopaoniku i pošte na graničnim prelazima.
JKP Parking servis saopštilo je danas da za dane praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima Beograda.
Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom prazničnih dana i radiće po ustaljenom načinu naplate parkiranja.
Služba za transport vozila, popularno znana kao "pauk", radiće po planu i prioritetima koje određuju Saobraćajna policija i Komunalna inspekcija.
U vreme praznika biće zatvoreni i Korisnički servis u Ulici kraljice Marije broj 7 i Mileševskoj ulici broj 51, kao i šalter Službe parking kontrole u Ulici Starine Novaka broj 22, dodaje se u saopštenju.
Dan državnosti Srbije se, po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, praznuje 15. i 16. februara, ali će ovog puta neradni dani biti ponedeljak i utorak, jer je 15. februar nedelja.
Dan državnosti se obeležava 15. februara u znak sećanja na 1804. godinu kada je u Orašcu počela borba za oslobođenje od Turaka i na to što je na isti dan 1835. godine Skupština u Kragujevcu proglasila prvi Ustav Srbije, poznatiji kao Sretenjski.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP