Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORENJE POTROŠAČIMA!

Ovako izgledaju torte koje su bačene na deponiju u Kragujevcu!

Autor: Ekipa Alo! / Zaštita potrošača | 04.01.2015 - 20:38:00h | Komentara: 1

Ovako izgledaju torte koje su bačene na deponiju u Kragujevcu, , a potom pokradene i preprodavane po Srbiji. Reč je, kako se navodi, o 18.000 ovakvih torti.

Torte sa deponije

Torte sa deponije / Kliknite za uvećanje

- Molimo potrošače da podele ovu fotografiju, kako bi što više ljudi videlo o kakvim tačno tortama je reč i kojoj seriji proizvodnje pripadaju, odnosno, koji lot nose. Hrana koja se stavlja u promet mora da ima oznaku pripadajuće serije ili lota, što podrazumeva grupu jedinica hrane koja je proizvedena u jednakim uslovima. Da li je reč samo o ovom lotu (vidljiv na srednjoj slici u gornjem redu), ili ih ima više, nije nam poznato u ovom trenutku, ali se nadamo da će se oglasiti i proizvođač, kao i nadležne inspekcije koje su naredile uništavanje torti nebezbednih za ishranu, a koje su se potom našle na crnom tržištu - piše na fejsbuk stranici "Zaštita potrošača"
Potrošačima su neophodne sve informacije u vezi sa ovim slučajem, kao i istražen i javno objavljen lanac odgovornosti, navode oni.

OVDE možete videti  kako su torte s deponije odvožene kamionima "Čistoće"!

Podsećamo da je zbog propusta u proceduri za uništenje preko 18.000 torti koje su se umesto na deponiji našle u slobodnoj prodaji, jedan radnik preduzeća JKP "Čistoća" danas je otpušten, nekoliko je suspendovano, a Gradsko veće Kragujevca najavilo je i krivične prijave.

Poslednji komentari
  • Miroslav Premović Vreme: 05.01.2015 11:12h

    Prema trenutno važećim propisima postoje tri kategorije deponija a u zavisnosti od vrste otpada koji se na njima odlaže a to su deponije inertnog, neopasnog i opasnog otpada. Kragujevačka deponija se u najboljem slučaju može svrstati u kategoriju deponija inertnog otpada i na istoj se u tom slučaju može odlagati samo inertan i komunalni otpad. Torte koje su donete na tu deponiju se mogu svrstati u tzv. neopasan ali i „ne-inertan” otpad, time su niti komunalni niti inertan otpad. Prema tome iste su morale da se odlože na neku od deponija neopsnog otpada (npr. u Leskovcu, Jagodini, Pirotu, Užicu, Lapovu i Kikindi). Za torte izgleda nije urađen ni obavezan Izveštaj o ispitivanju otpada bez kojeg je zabranjeno svako dalje postupanje sa otpadom što uključuje i deponovanje. Shodno sporne torte niti su proceduralno ispravno primljene niti su smele biti primljene na deponiju u Kragujevcu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP