Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KUDA U KUPOVINU NA SRETENJE

Ovako radnje rade za praznike

Autor: Alo! | 10.02.2015 - 15:59:00h | Komentara: 0

Sudeći prema odlukama Skupštine grada Beograda radnje treba da rade od devet do 18 časova.

Kupovina

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda na Sretenje - Dan državnosti Srbije, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema posebnom rasporedu, saopštio je Beoinfo.

U saopštenju Sekretarijata za privredu se navodi da u subotu, 14. februara (uoči Sretenja) dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova.
U nedelju, 15. februara, na dan Sretenja, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak i utorak, 16. i 17. februara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.
Na dan državnog praznika Sretenja (15, 16. i 17. februara) nespecijalizovane
radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.
Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.
Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika rade, dužni su da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme ovog državnog praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.
U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje - Dan državnosti Srbije (15, 16. i 17. januar), ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata, navodi se u saopštenju informativne službe Skupštine Beograda - Beoinfa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP