Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOMINIK STROS-KAN PROBAĆE SAVETIMA DA OPORAVI EKONOMIJU

Ovde sam jer
volim Srbiju!

Autor: Maja Keranović | 18.09.2013 - 08:03:00h | Komentara: 3

Novi savetnik u Vladi Srbije Dominik Stros-Kan pristigao je juče u Srbiju i u narednim mesecima će, kako je najavio, pokušati svojim savetima da izvuče zemlju iz krize. Kao najveći razlog što je prihvatio ponudu Aleksandra Vučića, bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda istakao je ni manje ni više, nego ljubav prema Srbiji.

Dominik Stros Kan

Volim i ja vas: Dominik Stros-Kan | Foto: Emil Čonkić

Pokušaću da pomognem narodu Srbije. To neće biti lako, ali mislim da je to moguće, rekao Stros-Kan, koji će naredna tri meseca raditi za džabe

- Došao sam u Srbiju zato što je volim. Pokušaću da pomognem narodu Srbije. To neće biti lako s obzirom da globalna ekonomija nije u dobrom stanju, što važi i za Srbiju, ali mislim da je to moguće i da ćemo uspeti da ostvarimo uspeh - uveren je Stros-Kan koji će, kako je naveo, naredna tri meseca raditi besplatno. On, ipak, nije hteo do kraja da otrkrije šta će se dogoditi ako se njegovi saveti ne budu slušali.

- Nikad se ne zna šta će se desiti... Sve mora da se radi sa puno dobre volje. Doduše, lako je davati savete, ali je neophodno i da se oni primene. To je i političko pitanje. Ja to znam i sam sam se bavio politikom. Lako je da stranac poput mene da savete, ali je na Vladi da donese odluke i da ih i dalje sprovode - istakao je Stros-Kan nakon što se sastao sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom finansija Lazarom Krstićem i ministrom privrede Sašom Radulovićem.

Dominik Stros Kan

Samo me slušaj i procvetaćeš: Stros-Kan i Vučić | Foto: Emil Čonkić

 

Vučić: Ne zanima me ničiji
privatni život

Na pitanje da li će reputacija Stros-Kan, koji je bio optužen za seksualni napad, uticati na Vladu Srbije, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je kazao da ne želi da govori o bilo čijem privatnom životu, ali je naveo da je nesumnjivo da je Stros-Kan ekonomski ekspert.

Vučić se zahvalio Stros-Kanu što je privatio da dođe da radi sa Vladom Srbije i pomogne u nalaženju rešenja za tešku ekonomsku situaciju u kojoj je zemlja.

- Pokušaćemo da definišemo naše kraktoročne, srednjoročne i dugoročne mere, učinićemo sve što je potrebno da Srbija počne da izlazi iz krize. Zahvalan sam Stros-Kanu što je pristao da radi s ljudima iz Vlade. Deo tima će biti ovde, deo u Parizu, konsultovaćemo ih o svim važnim pitanjima, ali će se odluke donositi u skladu s najboljim interesima Srbije - rekao je Vučić.

Dobra politička garnitura
Stros-Kan je kazao da Srbija ima dobru političku garnituru i da je ubeđen da će Vlada Srbije doneti prave odluke.
- Imate dobaru političku garnituru, predvođenu ministrima finansija i privrede, svakako i prvim potredsednikom Vlade i ubeđen sam da će doneti prave odluke. Moj tim i ja ćemo pokušati da pripremimo te odluke i da obezbedimo da one budu što je moguće delotvornije, ali je potrebno vremene za tako nešto - rekao je Stros-Kan.

Poslednji komentari
  • jocaaa Vreme: 18.09.2013 09:13h

    covek je reko to u sali...koa voli srbiju..nista pametnije nije mogao da se seti u trenutku....nisam ja mnogo pametan..al mislim..ili je on dosao onako trenerski za dobru platu..ili ga je neko poslao...kao neka vrsta protektorata..ili da dovrsi neki poso do kraja....opet kazem nisam pametan..ali svaki uspesan privatnik ili seljak koji dobro vodi domacinstvo bi mogo da vodi i drzavu.nikakve razlike nema...drzava je samo veca ostalo je sve isto...to ti je ko fica i mercedes clk...volan je volan..menjac menjac..ima malo neki dugmici to ukapiras za pola sata.....sta hocu da kazem..nikakva pamet tu ne postoji....ja sam moj stari traktor polako popravio a stojao je 20god...i sad radim sa njim..a da sam ga prodao sad bi mogo da kopam kod gazde..e to je nama uradjeno sa drzavom..i mi cemo da kopamo za gazdu

  • istina Vreme: 18.09.2013 09:18h

    Ne volis ti Srbiju no si osetio mrsu ili ti strvinu pa ko lesinar ajd da probas,pa ako jos natrcis na neku sobaricu bice veselja ,no mislim nesto da u njegovim godinama nema vise biranja,zato ministru finansija,i prvom podpredsedniku savet oprez matori vise ne pravi razliku.neko ce biti ovde nagnan,a ko to ce se saznati na kraju rijalitija zvanom Duplo golo rekonstruisi me cesce,

  • DSV Vreme: 18.09.2013 10:51h

    Ej ciko jos niko NIKAD nije NISTA dzabe uradio za Srbiju !Nemoj o Ljubavi molim te .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP