Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIKO DA SE NAĐE DA POMOGNE

Ovo je čovek zbog kojeg Beograđani masovno beže iz gradskog prevoza! (FOTO)

Autor: Dnevno.rs | 23.04.2014 - 19:58:00h | Komentara: 16

Mladić vidno bolesne noge sa otvorenim ranama mesecima opseda autobuse i tramvaje na potezu od Železničke stanice do Hrama Svetog Save. Oko sebe širi nesnosan vonj, pa su putnici primorani da po njegovom ulasku napuste vozilo.

prosjak

Foto: Dnevno.rs

Već nekoliko meseci korisnici linija gradskog prevoza koji prolaze kraj Slavije ne mogu da se izbore sa nasrtljivim prosjakom. Naime, mladić od nekih 30 godina, vidno bolesne noge sa otvorenim ranama, redovno opseda autobuse i tramvaje na potezu od Železničke stanice do Hrama Svetog Save. Oko sebe širi nesnosan vonj, pa su putnici primorani da po njegovom ulasku napuste vozilo, piše dnevno.rs.

– Ovo je strašno! Ne mogu već danima da dođem na posao jednim prevozom zbog njega – samo je jedan od komentara koji se mogu čuti kada u jutarnjem špicu vidite masu putnika kako panično napuštaju vozilo.
– Užas ljudi, od čega je ovo bolestan, da nema sidu? – pitala se neka starija gospođa.
Većina ljudi upoznatih sa situacijom će napustiti vozilo čim vide da se prosjak sprema da uđe, a oni "neobavešteni" ostaju zarobljeni u nesnosnom smradu, makar do sledeće stanice.
– Pomozite ljudi, imajte srca, za bolesnu majku i mene – jedino je što prosjak kao mantru ponavlja, ne osvrćući se ni na šta osim na pruženu ruku sa novcem.
Čak i kada mu se obratite i pitate ga zašto se ne obrati lekaru, on će to prečuti i nastaviti da traži novac.
Da li se ikada obratio za pomoć lekaru pitali smo i Nadu Macuru:
– On svakako ima zakonsko pravo da dobije traženu pomoć, bez obzira na to ima li ili ne zdravstveno osiguranje. Jedino u slučaju da izričito odboje pomoć, izveštaj se ostavlja MUP-u i ekipa Hitne pomoći ga ostavlja – rekla nam je Macura, dodavši da je nemoguće proveriti sa sigurnošću da li se prosjak ikada javio za pomoć, ali da veruje da nije.
Kako saznajemo, slučajevi prosjačenja nisu u nadležnosti komunalne policije, a iz Beokom servisa nam je rečeno sledeće:
– Slučaj prosjačenja spada u remećenje javnog reda i mira, naročito kada se uzme u obzir da je taj konkretni prosjak prilično agresivan - kada mu ne date novac, uspostavlja i fizički kontakt. Mi smo nedavno pokrenuli koordinisanu akciju sa Sekretarijatom za saobraćaj i MUP-om, pri čemu imamo dogovor da svaki put kada građani prijave ovog prosjaka MUP-u, policija izađe na teren ne bi li ga sklonili sa ulice i uputili na lečenje – rekla nam je Ana Bošković, supervizor službe za komunikaciju sa građanima Beokom servisa.
Kako Bošković kaže, u poslednje vreme nema prijava u vezi ovog prosjaka, pa se građani mole da kada ga sretnu na ulici prijave njegovu lokaciju MUP-u.
Poslednji komentari
  • giska Vreme: 23.04.2014 21:07h

    Zalosno je da se na ovakve ljude neobraca paznja,ko zna kakva ga je muka naterala na ovo: Jezda ,Dafina,Karici propale privatizacije i to sve pod slogom zakona ,sramota ovako se nesto nije moglo videti na ulcama sedamdesetih i osamdesetih godina.

  • MIRA Vreme: 23.04.2014 21:11h

    Ja bih krivično gonila oca zbog zanemarivanja deteta.

  • Valentina Vreme: 23.04.2014 22:12h

    Zar je danas tesko pomoci coveku bez obzira kakav god da je ili kako izgleda?Zar se bar niko nije ponudio da ga odveze do bolnice ili da pozovu Hitnu pomoc?Mozda trpi velike bolove ili je ovo samo jos jedan vid prevare kako da se uzme novac.To ce policija znati!

  • Kristina Vreme: 23.04.2014 22:43h

    Ovo nije jedini takav covek u gradskom prevozu.Ja sam imala priliku na liniji 75 da vidim dvojicu takvih(sto je mozda ovaj jedan od njih).Ocigledno je neka bolest u pitanju ili ko zna sta vec, a osim sto strasno smrde veoma su bezobrazni.

  • Kosta BG Vreme: 23.04.2014 23:55h

    >>..u poslednje vreme nema prijava u vezi ovog prosjaka..<< - Kako nema prijava kad ga vidjam svaki vikend (subota, nedelja) na tramvajskim stanicama 2 i 7 odn. 12 i 13 na Zeleznickoj stanici. Bio je i tokom uskrsnjih praznika. Na ovoj lokaciji (tramvajske stanice na Zeleznickoj) vikendom obicno bude izmedju 10 i 12 casova. Ponekad ga na istoj lokaciji vidim i radnim danom izmedju 13 i 16 casova. - Inace, na Zeleznickoj sam ga vidjao i prethodne 2-3 godine tako da njegova pojava nije nista novo. - Osim toga, tkz. "krug dvojke" je pun prosjaka i radnim danima a ne samo vikendom. Cesto je odvratno uci u tramvaj 2 od njihovog smrada.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP